AllNewz

Τα σύννεφα χαμηλώνουν ή αλλιώς… Sky Fall!

© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων
[full­width backgroundcolor=“no” back­groundim­age=”” backgroundrepeat=“no-repeat” backgroundposition=“left top” backgroundattachment=“scroll” bordersize=“0px” bor­der­col­or=”” borderstyle=“solid” paddingtop=“0px” paddingbottom=“0px” paddingleft=“0px” paddingright=“0px” menu_anchor=”” class=”” id=“”][fusion_text]

Το 2012 κυκλοφόρησε με «μεγάλη επιτυχία» η ταινία James Bond με τίτλο Sky Fall. Την ίδια ακριβώς χρονιά κυκλοφόρησαν οι διαπιστώσεις των επιστημόνων της ΝΑΣΑ ότι… τα σύννεφα χαμηλώνουν!

[/fusion_text][title size=“3” content_align=“left” style_type=“double” sep_color=”#ddc49d” class=”” id=“”]Τι είχαν “διαπιστώσει” τότε οι επιστήμονες:[/title][/fullwidth][fullwidth backgroundcolor=“no” backgroundimage=“http://nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2014/12/IMG_1114.jpg” backgroundrepeat=“no-repeat” backgroundposition=“left top” backgroundattachment=“fixed” bordersize=“3px” bordercolor=“#dd3333” borderstyle=“solid” paddingtop=“0px” paddingbottom=“0px” paddingleft=“0px” paddingright=“0px” menu_anchor=”” class=”” id=“”][fusion_text]

Το μέσο ύψος στο οποίο κινούνται τα σύννεφα έχει μειωθεί κατά 30 με 40 μέτρα την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, δείχνουν τα δεδομένα του δορυφόρου Ter­ra της NASA. Η μείωση ακούγεται μικρή, δεν αποκλείεται όμως να επηρεάζει το κλίμα επιβραδύνοντας το παγκόσμιο κλίμα.

Ο ειδικός δέκτης που χρησιμοποιεί ο δορυφόρος(φασματοραδιόμετρο, δηλαδή ο δέκτης που λαμβάνει ακτινοβολία από Γή και Ήλιο και την αναλύει στις αντίστοιχες συχνότητες ή μήκη κύματος) του Ter­ra χρησιμοποιεί εννέα κάμερες που κοιτάζουν προς τη Γη υπό διαφορετικές γωνίες, προκειμένου να δώσουν μια στερεοσκοπική εικόνα των νεφών, από την οποία υπολογίζεται το ύψος και η κίνησή τους.

Το μέσο ύψος της κορυφής των νεφών μειώθηκε κατά 1% από τον Μάρτιο του 2000 μέχρι το Φεβρουάριο του 2010, αναφέρουν στο Geo­phys­i­cal Research Let­ters ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία.

120222114358-large

Όπως εξηγεί ανακοίνωση της NASA, η μείωση του ύψους της νέφωσης θα αύξανε την εκπομπή θερμότητας από τη Γη στο Διάστημα, μειώνοντας τη θερμοκρασία στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Οι ερευνητές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτό να λειτουργήσει ως αρνητικός κύκλος ανάδρασης, δηλαδή ως μηχανισμός που ενεργοποιείται από την παγκόσμια θέρμανση και τείνει να την περιορίζει.

Για να διαπιστωθεί όμως αν αυτό το φαινόμενο έχει σημασία για το κλίμα θα απαιτηθούν πιο μακροπρόθεσμες παρατηρήσεις, τονίζουν οι ερευνητές.

O γενικότερος ρόλος των νεφών στην κλιματική αλλαγή παραμένει εξάλλου εν πολλοίς άγνωστος -από τη μία, τα ψηλά και λευκά σύννεφα ανακλούν ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο Διάστημα. Από την άλλη, όμως, τα ίδια σύννεφα λειτουργούν ως “κουβέρτα” και εμποδίζουν τη θερμική ακτινοβολία που εκπέμπει η Γη προς το Διάστημα.

Λόγω της αλληλεπίδρασης αυτών των παραγόντων, πολλά από τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούν σήμερα οι κλιματολόγοι δεν λαμβάνουν υπόψη την επίδραση των νεφών.

Νέα στοιχεία αναμένεται να έρθουν στο φως από τους σύγχρονους μετεωρολογικούς δορυφόρους. Εκτός από τον Ter­ra, τα νέφη παρακολουθούνται και από τον δορυφόρο Cloud­Sat της NASA που εκτοξεύτηκε το 2006. Είναι ο πρώτος δορυφόρος που χρησιμοποιεί ειδικό ραντάρ ώστε να απεικονίζει τη δομή των νεφών καθ΄ύψος. Δυστυχώς ο εν λόγω δορυφόρος φαίνεται να μην έχει πολύ μέλλον καθότι αντιμετωπίζει προβλήματα με τα αποθέματα ενέργειάς του. 

[/fusion_text][/fullwidth][fullwidth backgroundcolor=“no” back­groundim­age=”” backgroundrepeat=“no-repeat” backgroundposition=“left top” backgroundattachment=“scroll” bordersize=“0px” bor­der­col­or=”” bor­der­style=”” paddingtop=“0px” paddingbottom=“0px” paddingleft=“0px” paddingright=“0px” menu_anchor=”” class=”” id=“”][separator style_type=“double” top_margin=“25” bottom_margin=“25” sep_color=”#ffffff” icon=”” width=”” class=”” id=“”][fusion_text]“Μεταφράζοντας” το κείμενο, μας λέει ότι τα σύννεφα έχουν χαμηλώσει πολύ, δημιουργούν μια κουβέρτα (αυτό που ονομάζουμε εμείς «ομπρέλα») η οποία υποτίθεται ότι προστατεύει τον πλανήτη από την ηλιακή ακτινοβολία (μας κόβει τον πολύτιμο ήλιο, με λίγα λόγια), αλλά κι εμποδίζει τη θερμική ακτινοβολία που εκπέμπει η Γη προς το Διάστημα.

Μόνο τη θερμική ακτινοβολία; Τι λέμε τόσον καιρό εμείς οι μη επιστήμονες; Ότι εγκλωβίζει στη χαμηλότερη ατμόσφαιρα τα πάντα — από την μόλυνση των πόλεων, την αρμένικη βίζιτα της αφρικάνικης σκόνης και φυσικά… τα χημικά εξ ουρανών![/fusion_text][separator style_type=“double” top_margin=“25” bottom_margin=“25” sep_color=”#ffffff” icon=”” width=”” class=”” id=“”][rev_slider Σύννεφα/χαμηλώνουν][separator style_type=“double” top_margin=“25” bottom_margin=“25” sep_color=”#ffffff” icon=”” width=”” class=”” id=“”][fusion_text]Η δε φωτογραφία που μας δείχνει η ΝΑΣΑ για να κατανοήσουμε το φαινόμενο είναι γεμάτη ραδιοκύματα. Τι έκπληξη!

Άλλη κουβέντα δεν ξανακούσαμε για πόσο ακόμα κατεβαίνουν τα σύννεφα, αλλά τα βλέπουμε. Και δεν έχουν κατέβει κατά 30–40 αλλά κοντεύουν ΝΑ ΦΤΆΣΟΥΝ στα 30–40 μέτρα! Δείτε το βίντεο από την περιοχή μας και τις φωτογραφίες. Είναι πια σύνηθες φαινόμενο…[/fusion_text][/fullwidth][fullwidth backgroundcolor=“no” back­groundim­age=”” backgroundrepeat=“no-repeat” backgroundposition=“left top” backgroundattachment=“fixed” bordersize=“0px” bor­der­col­or=”” borderstyle=“solid” paddingtop=“0px” paddingbottom=“0px” paddingleft=“0px” paddingright=“0px” menu_anchor=”” class=”” id=“”][fusion_code][/fusion_code][separator style_type=“double” top_margin=“25” bottom_margin=“25” sep_color=”#ffffff” icon=”” width=”” class=”” id=“”][/fullwidth][title size=“3” content_align=“left” style_type=“double” sep_color=”#ddc49d” class=”” id=“”]και φυσικά το χααρπ ακολουθεί τους ψεκασμούς,
ενώ προηγείται του “χαμηλώματος”…[/title][rev_slider Σύννεφα/χαμηλώνουν/β][separator style_type=“double” top_margin=“25” bottom_margin=“25” sep_color=”#ffffff” icon=”” width=”” class=”” id=“”][fusion_text]Φυσικά η ταινία Sky Fall, ανάμεσα στα πολλαπλά υπόγεια μηνύματα της, πήρε βραβείο και για το εξαίρετο τραγούδι της, του οποίου οι στίχοι του τραγουδιού ήταν μια ωδή για το τέλος του κόσμου.  Κάτι σαν μάντρα σατανιστικό, κάτι σαν προσευχή και παράδοση σε μια ‘ανώτερη’ δύναμη που θα ρίξει τον ουρανό, αλλά θα προσφέρει και μια προστασία στους λατρευτές της. Ποια δύναμη άραγε να επικαλείται; Γιατί για θεϊκή δεν μοιάζει, κανένας πιστός, καμιάς θρησκείας δεν εύχεται να πέσει ο ουρανός![/fusion_text][one_half last=“no” class=”” id=“”][fusion_text]

Skyfall”

This is the end
Hold your breath and count to ten
Feel the earth move and then
Hear my heart burst again

For this is the end
I’ve drowned and dreamt this moment
So over­due I owe them
Swept away, I’m stolen

Let the sky fall
When it crum­bles
We will stand tall
Face it all togeth­er

Let the sky fall
When it crum­bles
We will stand tall
Face it all togeth­er
At sky­fall
That sky­fall

Sky­fall is where we start
A thou­sand miles and poles apart
Where worlds col­lide and days are dark
You may have my num­ber, you can take my name
But you’ll nev­er have my heart

Let the sky fall (let the sky fall)
When it crum­bles (when it crum­bles)
We will stand tall (we will stand tall)
Face it all togeth­er

Let the sky fall (let the sky fall)
When it crum­bles (when it crum­bles)
We will stand tall (we will stand tall)
Face it all togeth­er
At sky­fall[/fusion_text][/one_half][one_half last=“yes” class=”” id=“”][separator style_type=“double” top_margin=“25” bottom_margin=“25” sep_color=”#ffffff” icon=”” width=”” class=”” id=“”][fusion_text][x2:]
(Let the sky fall
When it crum­bles
We will stand tall)

Where you go I go
What you see I see
I know I’d nev­er be me
With­out the secu­ri­ty
Of your lov­ing arms
Keep­ing me from harm
Put your hand in my hand
And we’ll stand

Let the sky fall (let the sky fall)
When it crum­bles (when it crum­bles)
We will stand tall (we will stand tall)
Face it all togeth­er

Let the sky fall (let the sky fall)
When it crum­bles (when it crum­bles)
We will stand tall (we will stand tall)
Face it all togeth­er
At sky­fall

Let the sky fall
We will stand tall
At sky­fall
Oh

ναι.… oh! -

[/fusion_text][/one_half]

Add comment

Ακολουθείστε μας!

Ακολουθείστε μας!

Πρόσφατα στην AllNewz