AllNewz

Άγριο χακάρισμα του καιρού της Ελλάδας

© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Κρύο, χιόνια, κι ένας ήλιος χαμένος μια από την έκλειψη και μια από τα σύννεφα. Αυτός ήταν ο καιρός της σημερινής μέρας, μια μέρα πριν την εαρινή ισημερία σε μια χώρα που κάποτε είχε το τέλειο κλίμα.

Κι αν ήμασταν ανυποψίαστοι μπορεί και να λέγαμε έτυχε η χρονιά να είναι κρύα. Αλλά η παιδική αθωότητα και αφέλεια των παλιών χρόνων που η φύση διάλεγε πως θα συμπεριφερθεί ανάλογα με τις ανάγκες της, έχει μακράν παρέλθει.

Εξάλλου το «χακάρισμα» στον τίτλο δεν είναι δικό μου, το δανείστηκα από το σήριαλ του weather channel όπου οι κύριοι Άγγλοι μετεωρολόγοι εξηγούν πως μπορούν να χακάρουν με τεχνολογία τον καιρό και να «την πουν» στη Μητέρα Φύση. Μόνο αυτή θα έχει το λόγο; Τώρα κι εμείς!

Βέβαια, οι κύριοι αυτοί, γελώντας, μας λένε πόσο ωραίο είναι να κάνεις τον καιρό ό,τι γουστάρεις προς όφελος σου, χωρίς να αποκαλύπτουν, βεβαίως βεβαίως, το βαρύ πυροβολικό καιρικής καταστροφής, τύπου HAARP.

Όμως το ‘όφελος’ μάθαμε στα χρόνια του μνημονίου ότι δεν είναι ‘σου’ και ‘μας’, τις περισσότερες φορές είναι ‘τους’. Όταν κάτι χάνουμε εμείς, κάποιος άλλος το περισυλλέγει για τη δική του μπάνκα.

Μα τι ανάγκη έχει η Ελλάδα; Το καλύτερο κλίμα έχει η Ελλάδα και ήλιο ατελείωτο.

Να που μας τέλειωσε. Μαύρα μάτια κάνουμε να τον δούμε τελευταία, ενώ οι τσέπες μας -άδειες ή μισοάδειες- δεν αντέχουν πια το συνεχές κρύο και την κακουχία να ζεις συνέχεια σε ένα κρύο περιβάλλον. Ποιος αντέχει να θερμαίνει το σπίτι του αξιοπρεπώς; Κάποιοι έως και καθόλου!

Φουλ χααρπ και η έκλειψη κάνει τη θάλασσα σκούρο μπλε
Φουλ χααρπ και η έκλειψη κάνει τη θάλασσα σκούρο μπλε

Ποιος κερδίζει; Κάποιοι εκεί στο Βορρά ζέσταναν το κοκαλάκι τους, έκαναν χρήση του ήλιου για τα φωτοβολταϊκά τους, γέμισαν βιταμίνη D και τους κόστισε λιγότερο η θέρμανση. Τώρα μας λένε, τέλος τα κρύα, έρχονται Νοτιάδες. Γιούπι! Με βροχές και πολύ πιθανά με τη βίζιτα της Αφρικανικής σκόνης.

Για βρείτε μου και κανέναν που να μην είναι άρρωστος στην Ελλάδα; Προσωπικά μόλις συνέρχομαι από εντερικά προβλήματα, γιατί όμως μου είπαν… σέρνεται γαστρεντερίτιδα! Σέρνεται ή… ίπταται; 

Κολλημένοι όλοι στις ειδήσεις αν θα κάνουμε μόνοι μας τις μεταρρυθμίσεις ή θα έχουμε και τη βοήθεια του ευρωπαϊκού κοινού, αν θα έχουμε κι αύριο μισθό, αν η ρύθμιση θα είναι σε 100 δόσεις ή 99,90, αν θα μείνουμε στο ευρώ ή θα βγούμε στη δραχμή αλλά θα είμαστε και στις δυο περιπτώσεις μπατίρηδες, αν ο Βαρουφάκης το σήκωσε το δάχτυλο και προς ποίον (τους Γερμανούς, ή τελικά εμάς;), ο λιτός βίος του νεόπτωχου Έλληνα, δεν του επιτρέπει να σηκώσει κεφάλι -μεταφορικά και κυριολεκτικά- για να δει τι γίνεται εκεί πάνω στους ουρανούς που έχουν αρχίσει να αντιγράφουν την κόλαση που κάποτε λέγαμε είναι καταδικασμένη να βρίσκεται στα έγκατα της γης.

Ποιος κερδίζει από αυτή την κακοκαιρία; Αυτοί που θέλουν να λιώσουν τους πάγους του Βορρά για να πάρουν τον πλούτο του και να μοιράσουν «δημοκρατικά» το κλίμα. Σου χάρισε ο Θεός το τέλειο κλίμα; Ε, ο διάολος ήρθε να κάνει ανακατανομή: Κλιματική Εναλλαγή, δώσε μου τον ήλιο σου, πάρε τον κακό μου τον καιρό!

Να και πως σκοτείνιασε η Ευρώπη την ώρα της έκλειψης ηλίου

Add comment

Ακολουθείστε μας!

Μοιράστε το άρθρο – τη σελίδα!

Kατηγορίες

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας