AllNewz

Θανάσιμη καιρική βόμβα έριξαν σε Χιλή και Περού — Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι

© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Τα καθάρματα που έχουν βρει παιγνίδι τον καιρό και το παίζουν σατανάς στη θέση του Θεού, θριάμβευσαν για μια ακόμα φορά! Τώρα ήταν η σειρά της Χιλής και του Περού να πληρώσουν τον αιματηρό φόρο στην εκκλησία της υποτιθέμενης κλιματικής αλλαγής.

Οι εικόνες είναι εκείνες μιας βιβλικής καταστροφής. Και οι εικόνες της ΝΑΣΑ εκείνες μιας στοχευμένης δολοφονικής ενέργειας, ενός άνανδρου πολέμου εναντίων άμαχου πληθυσμού που δεν είναι σε θέση ΚΑΝ να ανταποδώσει τα πυρά. Σιωπηλού και ύπουλου, όπως αρμόζει στις σκατόψυχες κότες που τον διεξάγουν.

Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει -προς το παρόν- τη ζωή τους και δεκαεννέα ακόμη αγνοούνται εξαιτίας των πλημμυρών που σάρωσαν την Ατακάμα της Χιλής, την περιοχή όπου βρίσκεται η πλέον άνυδρη έρημος του πλανήτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπατσελέτ, η οποία έκανε λόγο για «εικόνες καταστροφής».

Η ίδια εξέφρασε τον φόβο ότι «όταν καταφέρουμε να φθάσουμε σε διάφορα μέρη ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί», αμέσως μετά τη συνεδρίαση του κλιμακίου που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Σαντιάγο. «Βρισκόμαστε πάντοτε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», υπογράμμισε η κ. Μπατσελέτ.

Πλέον 5.584 άνθρωποι φιλοξενούνται σε καταφύγια, κυρίως σε σχολεία, καθώς τουλάχιστον 4.427 οικίες έχουν υποστεί ζημιές.

Η ποσότητα του νερού που έφθασε στο έδαφος στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην Ατακάμα είναι δεκαπλάσια από την φυσιολογική για την εποχή.

Πλημμύρες στη Χιλή, κατολισθήσεις στο Περού

[rev_slider Χιλή/Περού]

 

Αλλά και στο γειτονικό Περού, χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους που έγιναν ένα με τους χειμάρρους

«Κανονικά, έχουν ένα εκατοστό βρόχινου νερού, αλλά όχι φέτος», λέει ο δημοσιογράφος

Ως η πιο ισχυρή βροχή των τελευταίων 80 ετών, χαρακτηρίστηκε η βροχή στην Ατακάμα της Χιλής.

Τι γράφουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία (ή αλλιώς παπαγαλάκια):

The unusu­al weath­er phe­nom­e­non was caused by a cold front hit­ting the Andes. Spurred by high tem­per­a­tures, it pro­duced strong rains at the high alti­tudes instead of snow, which swept down to val­leys and towns in the foothills.

The Direc­tor of the weath­er unit at Peru’s Ser­vice of Mete­o­rol­o­gy and Hydrol­o­gy, Grinia Ava­l­os, said sea tem­per­a­tures have increased above nor­mal. “Dur­ing the last few weeks, the sea tem­per­a­ture has increased by approx­i­mate­ly six degrees. This has caused air tem­per­a­ture to increase by four degrees above nor­mal,” Ava­l­os said. These weath­er pat­terns have gen­er­at­ed rain in the region.

Το ασυνήθιστο καιρικό φαινόμενο προκλήθηκε από ένα ψυχρό μέτωπο που χτύπησε τις Άνδεις. Παρακινούμενο από τις υψηλές θερμοκρασίες, παρήγαγε ισχυρές βροχές στα μεγάλα υψόμετρα, αντί χιονιού, το οποίο σάρωσε τις κοιλάδες και τις πόλεις στους πρόποδες.

Ο διευθυντής της μονάδας καιρού της Υπηρεσίας Μετεωρολογίας και Υδρολογίας του Περού, Grinia Ava­l­os, είπε η θερμοκρασία της θάλασσας έχει αυξηθεί πάνω από το φυσιολογικό. “Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, η θερμοκρασία της θάλασσας έχει αυξηθεί κατά περίπου έξι βαθμούς. Αυτό έχει προκαλέσει την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα κατά τέσσερις βαθμούς πάνω από την κανονική,” είπε ο Ava­l­os. Οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν βροχή στην περιοχή.

Να, λοιπόν, με τι τρόπο αυξάνεται η θερμοκρασία στο νερό και μετά στον αέρα — όπως ακριβώς και στο φούρνο μικροκυμάτων:

[rev_slider Χιλήνασα]

 

Δολοφόνοι; Κανονικά και με τη βούλα πλέον! Είναι μακρύς ο λογαριασμός και να δούμε πόσο θα μακραίνει ακόμα όσο τους στηρίζει η σιωπή ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά που γνωρίζουν τη γίνεται αλλά δεν μιλούν.

Το αθώο αυτό αίμα, μια μέρα θα γίνει θάλασσα τύψεων και θα σας πνίξει!

Αληκτώ

Οπλοποίηση Καιρού

Ένα πολύ καλό άρθρο του Michel Chos­su­dovsky — Καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Οττάβας. Μετά από την ανάγνωσή του κανείς δεν θα θέλει να μην πει τα πράγματα με το όνομά τους!!!“Φοβού τα πειράματα του αμερικανικού στρατού με τον κλιματικό πολέμο, λέει ο Michel Chos­su­dovsky”.  περισσότερα »>
Picture

Add comment

Ακολουθείστε μας!

Ακολουθείστε μας!

Πρόσφατα στην AllNewz