AllNewz

Η παγκόσμια οικονομική κρίση κόστισε 8 τρις δολάρια – Δεν την σώζει το «φθηνό» χρήμα

© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Οι κεντρικές τράπεζες έκαναν ενέσεις ρευστότητας 8 τρισ. δολαρίων στην παγκόσμια οικονομία μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση

Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει αυτή καθηλωμένη σε μία ρουτίνα χαμηλής ανάπτυξης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, με αφορμή την προχθεσινή απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) να μην αυξήσει τα επιτόκιά της

Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Διδάγματα από τις κεντρικές τράπεζες: Το εύκολο χρήμα δεν αποτελεί από μόνο του βάλσαμο για την ανάπτυξη», σημειώνει ότι η Fed αναφέρθηκε στην πρόσφατη αναταραχή στις αγορές και την εξασθενημένη εικόνα της διεθνούς οικονομίας για την απόφασή της να διατηρήσει τα επιτόκιά της κοντά στο μηδέν. «Όποτε και αν αυξήσει η Fed τα επιτόκια, ένα δίδαγμα παραμένει: Το φθηνό χρήμα δεν μπορεί μόνο του να λύσει τις παγκόσμιες οικονομικές αδυναμίες», αναφέρει η WSJ.

[pullquote]

Το φθηνό χρήμα δεν μπορεί μόνο του να λύσει τις παγκόσμιες οικονομικές αδυναμίες[/pullquote]

Η Fed σημείωσε τις θετικές εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία, περιλαμβανομένης της κατανάλωσης των νοικοκυριών και της επιχειρηματικής επένδυσης, αλλά εξέφρασε ανησυχία ότι οι συνθήκες στο εξωτερικό μπορεί να περιορίσουν την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και να ασκήσουν νέα πίεση στον βραχυπρόθεσμο πληθωρισμό.

«Σε μεγάλο βαθμό εστιάσαμε στους κινδύνους γύρω από την Κίνα, αλλά όχι μόνο την Κίνα – τις αναδυόμενες αγορές γενικότερα και πώς αυτοί μπορεί να μεταδοθούν στις ΗΠΑ», δήλωσε η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν τονίζοντας «τις σημαντικές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές διασυνδέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου».

Η ανησυχία της Γέλεν υπογραμμίζει εν μέρει τα όρια της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, ως της μοναδικής αντίδρασης στην εξασθένηση των οικονομιών. Αντί να χρησιμοποιήσουν τα περιθώρια που τους έδωσαν τα χαμηλά επιτόκια για να βελτιώσουν τις οικονομίες τους, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο απέτυχαν να προχωρήσουν σε μεγαλύτερης διάρκειας μεταρρυθμίσεις των πολιτικών τους, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα πλέγμα δημογραφικών και άλλων προβλημάτων.

πηγή: mignatiou.com

Δεν την σώζει το «φθηνό» χρήμα – Θέλουν φθηνό αίμα…

«Το φθηνό χρήμα δεν μπορεί μόνο του να λύσει τις παγκόσμιες οικονομικές αδυναμίες», απαιτούν παντού «μεταρρυθμίσεις», το άλλο όνομα για Ατζέντα 21.

Άρθρο αφιερωμένο σε αυτούς που τάζουν παράδεισο απλά με έξοδο από το ευρώ. «Μεταρρυθμίσεις» είναι η λέξη-κλειδί, και δεν απαλλάσσεσαι από αυτές αν έχεις δικό σου νόμισμα. Αντιθέτως, θα είναι και πιο επώδυνες με ένα νόμισμα που κάθε μέρα θα κατρακυλά προκειμένου να ανταγωνιστεί στον παγκόσμιο μειοδοτικό διαγωνισμό του κόστους παραγωγής  και αξίας εργατικού δυναμικού που έχουν άτυπα προκηρύξει οι παγκοσμιοποιητές.

Το μόνο δίδαγμα είναι ότι αν δεν μπει χέρι στις παγκόσμιες ελίτ, που θέλουν μόνο να εισπράττουν αμείωτα κέρδη, χωρίς να γυρίζουν πίσω χρήμα σε μισθούς και επενδύσεις, καμία ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει. Αυτό φυσικά και το γνωρίζουν, απλά δεν θέλουν να το αναγνωρίσουν.

[button link=»http://nea.allnewz.gr/?page_id=20266″ color=»lightgray» size=»xlarge» type=»3d» shape=»pill» target=»_blank» title=»» gradient_colors=»|» gradient_hover_colors=»|» accent_color=»» accent_hover_color=»» bevel_color=»» border_width=»1px» shadow=»yes» icon=»fa-key» icon_divider=»yes» icon_position=»left» modal=»» animation_type=»0″ animation_direction=»down» animation_speed=»0.1″ alignment=»left» class=»» id=»»]Κίνημα επιβιώνουμε[/button]

Add comment

Ακολουθείστε μας!

«Ελέγξτε το παγκόσμιο στρώμα νέφωσης. Γιατί όποιος το ελέγχει, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Πρόσφατα στην AllNewz

Blog Stats

  • 75.799 Επισκέψεις