Περίεργα παιγνίδια με δοκιμές βομβών και τεχνητούς σεισμούς
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου.
Πριν την ανακοίνωση είχε προηγηθεί στη Βόρειο Κορέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1R, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ωστόσο άμεσα Κίνα, Ιαπωνία και Ν. Κορέα έκαναν λόγο για πιθανή πυρηνική δοκιμή.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά σε περιοχή που πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε από τους Βορειοκορεάτες για πυρηνικές δοκιμές. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο Ιαπωνία, Κίνα και Νότιος Κορέα θεώρησαν ότι ο σεισμός ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα νέας πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα.
Η ανακοίνωση από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου, προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία.
[one_half last=”no” class=”” id=””][/one_half]
[one_half last=”yes” class=”” id=””]
Η στιγμή της ανακοίνωσης από τη βορειοκορεατική τηλεόραση
[/one_half]
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βόμβα, που θεωρείται ισχυρότερη από την ατομική, ήταν ένας μηχανισμός κατασκευασμένος σε μικρό μέγεθος.
«Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών που κυβερνάει τη χώρα», μετέδωσε η επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση.
[modal_text_link name=”” class=”” id=””][/modal_text_link]
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι δίκαιο για τη Βόρεια Κορέα να έχει μια βόμβα υδρογόνου στο αμυντικό οπλοστάσιό της απέναντι στις ΗΠΑ που διαθέτουν έναν μεγάλο αριθμό πυρηνικών όπλων. Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, την υπογραφή για τη δοκιμή έβαλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στις 3 Ιανουαρίου.
[modal_text_link name=”” class=”” id=””]
#DPRK releases photo of Kim Jong Un signing order authorizing “hydrogen bomb test.” pic.twitter.com/FMkvw8LSJp
— Steve Herman (@W7VOA) January 6, 2016
[/modal_text_link] [modal_text_link name=”” class=”” id=””]
Here’s the English bulletin from KCNA, North Korea’s central news agency pic.twitter.com/ucgqACD5ob
— Martyn Williams (@martyn_williams) Ιανουάριος 6, 2016
[/modal_text_link]
Κι εδώ αρχίζουν τα περίεργα
Μας λένε ότι ο σεισμός προηγήθηκε της ανακοίνωσης βόμβας. Ότι το μυαλό όλων πήγε σε δοκιμή. Όμως οι Κινέζοι δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι ο σεισμός –που είχε εστιακό βάθος 10 χλμ– έγινε λόγω αυτής:
[modal_text_link name=”” class=”” id=””]
Data so far cannot support #DPRK’s claims of a #Hbomb test, further analysis required, said #Chinese military expert pic.twitter.com/fDjyXw6fav
— People’s Daily,China (@PDChina) January 6, 2016
[/modal_text_link]
Κι ενώ αρχικά, ακόμα και το emsc-csem, έδινε στο σεισμό εστιακό βάθος στα 10 χλμ στη συνέχεια μηδένισε το εστιακό βάθος:
USGS has revised event data for the DPRK nuclear test to 0.0km https://t.co/uwHBe4W2Aj
— Catherine Dill (@atomic_pickles) Ιανουάριος 6, 2016
[/modal_text_link]
Παρά τη διαβεβαίωση της Β. Κορέας, πολλοί ΑΚΌΜΑ αναρωτιούνται τι ακριβώς έγινε εκεί. Τι είδους βόμβα ήταν; Το παγκόσμιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον προκαλεί… ενδιαφέρον!
[modal_text_link name=”” class=”” id=””]
#DPRK saying it has H-bomb and testing an H-bomb are two different things.
— Melissa Hanham (@mhanham) Ιανουάριος 6, 2016
We won’t know if it’s an actual “H-bomb” until radiation is detected. Even so, we have not always been able to detect it in time.
— Melissa Hanham (@mhanham) Ιανουάριος 6, 2016
[/modal_text_link] [modal_text_link name=”” class=”” id=””]
We are aware of seismic activity on the Korean Peninsula & have seen claims of a nuclear test. Statement: pic.twitter.com/WvyFkpJcZo
— WH National Security (@NSCPress) Ιανουάριος 6, 2016
[/modal_text_link]
Θα πάρει βδομάδες λένε οι Times μέχρι να καταλάβουμε τι είδους βόμβα ήταν.
[modal_text_link name=”” class=”” id=””]
It may be weeks before detectors from the U.S. can determine what kind of test was conducted in North Korea https://t.co/b00pWVqhKc
— The New York Times (@nytimes) Ιανουάριος 6, 2016
[/modal_text_link]
Μπορεί και χρόνια; Γιατί οι πληροφορίες δεν “κολλάνε” μεταξύ τους. Το 2013 παίχτηκε παρόμοια ιστορία. Τότε είχαμε πει ότι ήταν το HAARP όταν η Β.Κορέα ανακοίνωνε ότι θα κάνει πυρηνικές δοκιμές. Το Νοέμβριο, μετά από την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας, δημιουργήθηκε πάλι σεισμός.
Τώρα πρώτα γίνεται σεισμός, λένε ότι “μάλλον” είναι πυρηνική δοκιμή, ανακοινώνει δοκιμή βόμβας υδρογόνου η Β. Κορέα, και μετά αμφισβητούν την ανακοίνωση, αφού αλλάζουν τα data του σεισμού.
Κάτι δεν πάει καλά, ή μου φαίνεται; Και ο ΟΗΕ:
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί σύνοδο για να συζητήσει σχετικά με την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας για την πραγματοποίηση πυρηνικής δοκιμής, δήλωσαν διπλωμάτες του Συμβουλίου.
Σε δηλώσεις που έκαναν στο Reuters, οι διπλωμάτες, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, σημείωσαν ότι η σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα γίνει μάλλον στις 18:00 ώρα Ελλάδος.
Ένας διπλωμάτης διευκρίνισε ότι η σύνοδος αυτή θα γίνει πιθανώς κεκλεισμένων των θυρών.
Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί σε τι είδους ενέργειες, αν προχωρήσει σε κάποιες, σχεδιάζει να προβεί το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Για τα υπερόπλα τύπου HAARP που μπορούν να προκαλέσουν σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων και ακραία καιρικά φαινόμενα, πότε θα συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών;
Τουλάχιστον σε ένα συμφωνούν ΌΛΟΙ: Ο σεισμός ήταν τεχνητός!
Add comment