AllNewz

“Βόμβα Βροχής”: Το «ολοκαίνουριο» καιρικό φαινόμενο! [βίντεο]

© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

«Η Μητέρα Φύση δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει», σχολιάζεται. Κι εμάς η ανθρώπινη βλακεία!

Με ένα χρόνο καθυστέρηση κυκλοφορεί ένα βίντεο κάποιου φωτογράφου και κυνηγού καταιγίδων, του Bryan Snyder, ο οποίος τράβαγε μερικές μακρινές φωτογραφίες μιας καταιγίδας στην Αριζόνα της Αμερικής, όταν κατέγραψε με τον φακό του ένα φαινόμενο που… ονομάζεται “βόμβα βροχής”.

Πως εξηγείται από τους μετεωρολόγους: «φαινόμενο που είναι γνωστό ως “μικροξέσπασμα” και συμβαίνει όταν μια στήλη ψυχρού αέρα βυθίζεται ξαφνικά γρήγορα μέσα στη μέση της καταιγίδας. Αυτό το μοναδικό φαινόμενο συνήθως δεν επηρεάζει εκτάσεις πάνω από 1 ή 1,5 χιλιόμετρα, αλλά ο αντίκτυπος αυτής της στήλης του αέρα και της βροχής που πέφτει στο έδαφος μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινές ταχύτητες ανέμου που φτάνουν τα 240 χιλιόμετρα την ώρα».

Το φαινόμενο «που είναι τόσο γνωστό», το γνωρίζει κανείς σας; Προσωπικά μετράω πάνω από μισό αιώνα ζωής και δεν το έχω ξανακούσει. Το μόνο που βλέπω τα τελευταία χρόνια, είναι τα μαύρα σύννεφα, αυτά που έχουν δημιουργηθεί μετά από έντονους χημικούς αεροψεκασμούς να βαραίνουν και να μοιάζουν σαν να στάζουν. Αλλά αυτό δεν το έβλεπα παλιά, ούτε βόμβες βροχής έβλεπα, ούτε άκουγα για ανεμοστρόβιλους και υδροστροβίλους στην Ελλάδα.

Περιέργως, το φαινόμενο καταγράφηκε και ονοματίστηκε μόλις το 2008!

The term was defined by mesoscale meteorology expert Ted Fujita as affecting an area 4 km (2.5 mi) in diameter or less, distinguishing them as a type of downburst and apart from common wind shear which can encompass greater areas. Fujita also coined the term macroburst for downbursts larger than 4 km (2.5 mi). (2008)

Δηλαδή, πρώτα πήγε ο άνθρωπος στο φεγγάρι, ανακάλυψε το άτομο, το κβάντο, έφτιαξε τα πρώτα του κομπιούτερ, άντε και τα δεύτερα και τρίτα, ρομπότ, ασύρματα τηλέφωνα και μην σας κουράζω με άλλα, και ξαφνικά…. «παρατήρησε» τις βόμβες βροχής! Ουάου!

Δηλαδή πριν υπήρχαν αλλά ουδείς τις είχε προσέξει και ταξινομήσει;

Κατά έναν περίεργο τρόπο και μεγάλη σύμπτωση, τον τελευταίο καιρό και οι ακτιβιστές μιλούν για «βόμβες» – τα chembombs – που είναι μαζικές ρίψεις χημικών σε αντίθεση με τις απλές ουρές από τα αεροπλάνα.

Πάντως είναι αξιοθαύμαστη η επιστημονικοφανής βιασύνη τους να δικαιολογήσουν τα τελείως αδικαιολόγητα. Μιλούν οι «ειδικοί», εσένα τι λόγος σου πέφτει; Μήπως θυμάσαι και τι γινόταν χτες;

Δείτε το βίντεο και ακούστε την επεξήγηση με την απόλυτη σοβαρότητα που απαιτεί το καλό θέατρο!

[modal_text_link name=»» class=»» id=»»][/modal_text_link]

Add comment

Ακολουθείστε μας!

Μοιράστε το άρθρο – τη σελίδα!

Kατηγορίες

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας