AllNewz

Πέθαναν από τον καύσωνα ή την ακτινοβολία;

© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Η είδηση ότι ο καύσωνας στο Κεμπέκ του Καναδά κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 34 άτομα, κάνει το γύρο του κόσμου. Ωστόσο πόσο υψηλές ήταν οι θερμοκρασίες για να θερίσουν τόσες ζωές;

Το Κεμπέκ χωρίζεται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες: αρκτικές, υποκαρκτικές, υγρές ηπειρωτικές και ανατολικές θαλάσσιες. Από το νότο έως το βορρά, οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται το καλοκαίρι μεταξύ 25 και 5 ° C (77 και 41 ° F) και το χειμώνα μεταξύ -10 και -25 ° C (14 και -13 ° F). ] Σε περιόδους έντονης ζέστης οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν τους 35 ° C το καλοκαίρι, ενώ μπορούν να πέσουν ακόμα και στους -40 ° C κατά τη διάρκεια του χειμώνα του Κεμπέκ.

Πόσο έφτασαν χτες που κορυφώθηκε η ζέστη και είχαν καταγραφεί 33 νεκροί;

Θα τρελαθούμε τώρα; Είναι αυτές θερμοκρασίες για να πεθαίνει ο κόσμος; Αν ήταν έτσι θα πρέπει να έχει πεθάνει όλη η Αφρική! Και μην μου πείτε δεν είναι συνηθισμένοι ή φταίει η υγρασία ή δεν ξέρω τι άλλο. Κι εγώ δεν είμαι συνηθισμένη σε 50ρια θερμοκρασίες, αλλά όταν πήγα στη σαχάρια περιοχή της Τυνησίας, πριν 10 χρόνια, με καβαληκευμένο το +50, όχι μόνο επέζησα, αλλά έκανα και βόλτες με τις καμήλες! Εξάλλου οι 34 βαθμοί στο Κεμπέκ δεν είναι συχνοί, αλλά ούτε και τόσο σπάνιοι.

Αλλά τι λέει ένας ηλικιωμένος που ένιωσε δυσφορία; Το βίντεο ξεκινάει με τη δημοσιογράφο να λέει ότι ο κος αυτός δεν είχε ποτέ πρόβλημα με τη ζέστη, εκτός από την τελευταία εβδομάδα (δείτε μόνο την αρχή).

Όμως δυσφορία νιώσαμε κι εμείς τις τελευταίες μέρες παρότι οι θερμοκρασίες δεν ήταν δα και τόσο τρομερές. Καλοκαίρι είναι εξάλλου. Αλλά το καλοκαίρι δεν σου προκαλεί πονοκεφάλους, πόνους στα κόκαλα και τους μύες, ναυτία, αϋπνία κι εκνευρισμό μαζί με υπνηλία λες και είσαι ματιασμένος.

Όταν υπάρχουν νεφώσεις, είναι εύκολο να δεις την ακτινοβολία, τα μικροκύματα, να καταγράφονται κάνοντας τα περίεργα κατσαρά. Αλλά όταν δεν υπάρχουν νέφη, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ακτινοβολία, απλά δεν «φαίνεται».

Ωστόσο στο Κεμπέκ φάνηκε. Επί 6 ολόκληρες μέρες, η πόλη ήταν κυριολεκτικά στην πρίζα! Δείτε την gallery:

Να αναμένουμε, λοιπόν, να ακούσουμε για το θερμότερο καλοκαίρι πάλι, κλιματική αλλαγή κι όλο το γνωστό ψευδο-επιστημονικό αφήγημα, όταν κάποιοι έχουν βάλει κυριολεκτικά στην πρίζα τον πλανήτη, με τα χααρπ, τους δορυφόρους και σε συνεργασίες με επίγεια ασύρματη τεχνολογία. Όλα μαζί δουλεύουν ως ένα Δίκτυο.

Όσο για την Ελλάδα, για μια ακόμα φορά μαζί με το ψήσιμο, είχαμε ένα σεισμό 4,4 ανάμεσα στην Μανωλάδα και την Κυλλήνη, ενώ αναμένονται εκ νέου βροχές και καταιγίδες και χαλαζόπτωση, και δεν θα μείνει καρπός ή τουρίστας όρθιος στη χώρα!

Ακολουθείστε μας!

Μοιράστε το άρθρο – τη σελίδα!

Kατηγορίες

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας