Εμπόλεμη Ζώνη

Πλημμύρες και ανεμοστρόβιλος στα Γιάννενα

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή ή αναπαραγωγή ολόκληρων ή μέρους των άρθρων καθώς και του υλικού της ιστοσελίδας μας βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ανεμοστρόβιλος έριξε δύο κολώνες της ΔΕΗ και τις παλιές στέγες στο στρατόπεδο Βελισαρίου, στο προάστιο Βρυσούλα των Ιωαννίνων, όπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεργεία της ΔΕΗ.

Κεραυνοί, χαλάζι και μανιασμένοι άνεμοι σάρωσαν  την πόλη. Ανεμοστρόβιλος έριξε δύο κολώνες της ΔΕΗ και τις παλιές στέγες στο στρατόπεδο Βελισαρίου, στο προάστιο Βρυσούλα, όπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεργεία της ΔΕΗ. 

Από τη δυνατή βροχόπτωση και τα βουλωμένα, με φύλλα δέντρων, φρεάτια πλημμύρισαν πολλοί δρόμοι της πόλης, ειδικά στις παραλίμνιες περιοχές και τα προάστια. Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί και οι δρόμοι στον οικισμό που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο. Σε πολλά υπόγεια πολυκατοικιών το νερό φτάνει το ένα μέτρο. Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπή σε πολλες περιοχές, εντός και εκτός, Ιωαννίνων.

Δεν είναι τίποτα συνηθισμένα για την Ελλάδα τα ακραία φαινόμενα, σωστά; Όπως απόλυτα φυσιολογικά και τα παρακάτω σύννεφα που εμφανίστηκαν σήμερα στο Ηράκλειο Κρήτης. Οι ειδικοί τα ονομάζουν mammatus. Οι πιο “ειδικοί”… haarpatus!

20141202_090918_Richtone(HDR)~2

 

Στην ίδια κατηγορία