Εμπόλεμη Ζώνη

Φονική κακοκαιρία στο Μαρόκο

Έντεκα νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το Μαρόκο, μία εβδομάδα μετά τις σφοδρές καταιγίδες που κόστισαν τη ζωή σε 36 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας οι καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται στη χώρα είναι οι χειρότερες των «τελευταίων τριάντα ετών». Ενδεικτικό, όπως αναφέρουν οι αρχές, είναι ότι από την Παρασκευή έως την Κυριακή έπεσε στο νότιο Μαρόκο βροχή που ισοδυναμεί με το αντίστοιχο ενός έτους.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες οδήγησαν σε υπερχείλιση ποταμών και προκάλεσαν ζημιές στις υποδομές μεγάλων περιοχών. Χιλιάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς, δρόμοι έκλεισαν ενώ προβλήματα υπάρχουν στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και στην ύδρευση.

Μετά από αίτημα του βασιλιά Μοχάμεντ VI, ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Άσαντ επισκέφθηκε το νότιο Μαρόκο για να αξιολογηθεί η κατάσταση.

«Προτεραιότητα θα δοθεί στην λειτουργία των οδικών αρτηριών, την αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος, την ύδρευση και στις υπηρεσίες υγείας», δήλωσε από την επαρχία Γκουελνίμ.

Άλλη μια πρωτιά. Κρατάει κανείς λογαριασμό θυμάτων; Ζούμε για τη μέρα που θα αποδοθεί δικαιοσύνη και όλοι αυτοί που χειραγωγούν το κλίμα θα κάτσουν στο σκαμνί. Αμήν.

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares