Εμπόλεμη Ζώνη Παρατηρητήριο σεισμών

Ισχυρός σεισμός στη Μυτιλήνη, μετασεισμοί και υλικές ζημιές

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Μυτιλήνη, ενώ μερικές ώρες αργότερα σημειώθηκε κι άλλος σεισμός.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 3:45 ήταν εντάσεως 5,1 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στα 5,3 Ρίχτερ, ενώ το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κάνει λόγο για δόνηση 5,2 Ρίχτερ.

Αργότερα, στις 8:20 σημειώθηκε δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση, εντάσεως 4,8 Ρίχτερ, με εστιακό βάθμος 10 χιλιομέτρων.

Από το σεισμό  προκλήθηκαν ζημιές  κυρίως σε παλιά βιομηχανικά κτήρια στο Πλωμάρι, με αποτέλεσμα να πέσουν πέτρες και τούβλα στο δρόμο.

Το ένα είναι το κτήριο στην παραλία Eso Papas και το άλλο η μηχανή του Σίμου” που βρίσκεται λίγο πριν το πολιτιστικό κέντρο. Επίσης έγιναν κατολισθήσεις στο δρόμο Πλωμαρίου – Μελίντας – Παλαιοχωρίου. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τον Άγιο Παντελεήμων κοντά στο νταμάρι, έπεσαν μεγάλες πέτρες που κλείνουν την κυκλοφορία τουλάχιστον στα αυτοκίνητα, επίσης μετά τη Μελίντα πηγαίνοντας για Παλαιοχώρι, καθώς και σε διάφορα άλλα σημεία κατά μήκος του δρόμου. Αυτές είναι οι ζημιές που έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί.

Αν τη στιγμή του σεισμού, από τα σημεία που έπεσαν τούβλα και πέτρες και εκεί που έγιναν οι κατολισθήσεις, περνούσαν πεζοί ή μηχανάκια θα είχαμε σίγουρα θρηνήσει θύματα. Μέχρι να απομακρυνθούν οι πέτρες και τα τούβλα, οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι κάτοικοι αναστατώθηκαν και πολλοί βγήκαν από τα σπίτια τους, άλλοι φώναζαν, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που κάποιοι βγήκαν έντρομοι έξω με τα εσώρουχα. Είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Στα 10 χλμ εστιακό βάθος, λοιπόν, τη στιγμή που η κυβέρνηση ανταλλάσσει μέηλ με την Τρόικα. Σύμπτωση;

Αργά το βράδυ της Παρασκευής «εστάλη» νέο email-απάντηση της Ελλάδας προς την Τρόικα, το οποίο περιλαμβάνει τις θέσεις της ελληνικής πλευράς απέναντι τις νέες απαιτήσεις των δανειστών. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε αλλαγή των κυβερνητικών θέσεων. Μήπως πήραμε κιόλας απάντηση;

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares