Εμπόλεμη Ζώνη

«Πνίγηκε» και πάλι ο Έβρος

Αντιμέτωπος με το μένος της χειραγώγησης καιρού και των ισχυρών βροχοπτώσεων, βρίσκεται για ακόμα μία φορά ο νομός Έβρου.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί, ενώ οι θεσμικοί φορείς δηλώνουν πως έρχονται δύσκολα 24ωρα.

Η πρωτεύουσα του νομού Έβρου «πνίγηκε» από την έντονη βροχόπτωση που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις τελευταίες μέρες. H μεγάλη ποσότητα του νερού, προκάλεσε προβλήματα σε αρκετά σημεία της Αλεξ/πολης, με τους θεσμικούς φορείς να βρίσκονται επί ποδός στα σημεία για την αντιμετώπισή τους.

Την πρωτεύουσα του νομού Έβρου «έπνιξε» η έντονη βροχόπτωση που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις τελευταίες μέρες. H μεγάλη ποσότητα του νερού, προκάλεσε προβλήματα σε αρκετά σημεία της Αλεξ/πολης, με τους θεσμικούς φορείς να βρίσκονται επί ποδός στα σημεία για την αντιμετώπισή τους.

Ένας αγνοούμενος

Πυρετωδώς συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στις εκβολές του Έβρου, προκειμένου να εντοπιστεί ο 49χρονος αστυνομικός, που αγνοείται από την Τετάρτη, οπότε πήγε για ψάρεμα με τη βάρκα του.

Λιμενικές Αρχές και ΕΜΑΚ, επικεντρώνουν τις έρευνές στους στο νότιο τμήμα του Έβρου, όπου βρέθηκε και η βάρκα του αγνοούμενου άνδρα.

Την ίδια ώρα, η στάθμη του Έβρου έχει ξεπεράσει το όριο συναγερμού στο Πύθιο (ενώ το όριο είναι στα 5,70 μέτρα, η στάθμη τώρα βρίσκεται στα 6,25).

Προς αποφυγή δύσκολων καταστάσεων, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) και αποφασίστηκε το άνοιγμα των θυροφραγμάτων του Πυθίου τα μεσάνυχτα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο “προχωρήσαμε σε τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου, πλημμυρίζοντας ελεγχόμενα από 6500 – 7000 στρέμματα” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Εύγε! Λύστε το πρόβλημα μετά τη δημιουργία του και όχι πριν! Θα βρεθεί κανένας να μιλήσει γι’ αυτό που γίνεται; Την εκ-κλιματική μας την αλλαγή μέσα, με τους χημικούς αεροψεκασμούς και τη χειραγώγηση καιρού…

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares