Εμπόλεμη Ζώνη

Φιλιππίνες: Απειλή νέου τυφώνα διώχνει μισό εκατομμύριο ανθρώπους από τα σπίτια τους

Το έργο είχε παιχτεί και πριν ένα χρόνο με χιλιάδες νεκρούς. Τώρα οι κάτοικοι στις Φιλιππίνες δέχονται νέα καιρική βόμβα κι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας ενός άλλου τυφώνα.

Ο τυφώνας Χαγκοπίτ, πλησιάζει απειλητικά τις ανατολικές και κεντρικές επαρχίες της χώρας. Το “μάτι” του βρίσκεται περίπου 215 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της περιοχής Μπορόνγκαν, της ανατολικής επαρχίας Σαμάρ.

Με ανέμους που φτάνουν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα και ριπές έως 215 χιλιόμετρα την ώρα, η καταιγίδα κινείται αργά με ταχύτητα 10 χιλιομέτρων ανά ώρα και αναμένεται να πλήξει το ανατολικό και βόρειο τμήμα της Σαμάρ τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τουλάχιστον 610.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να καταφύγουν σε σχολεία, δημοτικά κέντρα, δημαρχεία, γυμναστήρια και εκκλησίες προκειμένου αναζητώντας ασφάλεια, ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών.

«Καλούμε τους κατοίκους να εκκενώσουν εθελοντικά τα σπίτια τους, διότι σύμφωνα με τις προβλέψεις οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινωθούν», δήλωσε στο εθνικό ραδιοφωνικό δίκτυο ο Σοφρόνιο Ντατσίλο, επικεφαλής της Υπηρεσίας.

«Εξαιτίας του τυφώνα Χαγκοπίτ έχει πραγματοποιηθεί μία από τις μεγαλύτερες εκκενώσεις που έχουμε δει ποτέ σε περίοδο ειρήνης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Καταστροφών του ΟΗΕ, Ντένις ΜακΚλιν.

Οι αεροπορικές εταιρείες Philippine Airlines και Cebu Pacific ανακοίνωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 100 πτήσεις ακυρώνονται προς τις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας εξαιτίας του τυφώνα.

Παίζουν με τους τυφώνες; Πολλές φορές έχουμε δει αεροψεκασμούς στις εικόνες της ΝΑΣΑ και ραδιοκύματα στα σύννεφα. Αυτή τη φορά μια φωτογραφία που έχει κάνει το γύρω του διαδικτύου τράβηξε την προσοχή μας. Κάτι μαύρα στίγματα εμφανίζονται μέσα στο jet stream. Δυστυχώς στη μάξιμουμ μεγέθυνση δεν φαίνεται ξεκάθαρα τι είναι. “Ούφο”, πάντως, δεν μοιάζουν να είναι…

τυφώνας φιλιππίνες

Τυφώνας Χαγκοπίτ 1 Τυφώνας Χαγκοπίτ 3

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια