Εμπόλεμη Ζώνη

Αύξηση των καιρικών θυμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Μια νεαρή κοπέλα κι ένας ηλικιωμένος άντρας τα νέα θύματα της μόνιμης πια χειραγώγησης του καιρού.

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 24χρονη κοπέλα στις Σέρρες, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε σε αρδευτικό κανάλι. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ, (06-12-2014) στην επαρχιακή οδό Κάτω Καμήλα, όταν η νεαρή οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

Είναι το δεύτερο περιστατικό με νεκρό που σημειώνεται μέσα σε λίγες ώρες, λόγω κακοκαιρίας, στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς είχε προηγηθεί ο θάνατος του 77χρονου κτηνοτρόφου στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές περιοχές του Κιλκίς και της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, στο Κιλκίς τα οχήματα δεν κινούνται στην επαρχιακή οδό από Δ.Δ. Γαλλικού προς Δ.Δ. Μάνδρων (λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού) και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Πολυκάστρου, στο τμήμα από Λιμνότοπο έως Αξιοχώρι.

Στη Χαλκιδική διακόπηκε η κυκλοφορία στο 3ο χλμ της επαρχιακής οδού Ν. Ηράκλειας- Ν. Καλλικράτειας, στο 4ο χλμ Ν. Καλλικράτειας- Σωζόπολης και στο 2ο χλμ Αγίου Παύλου- Ν. Γωνιάς. Η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Ιταλία

Νεκρούς μετρά και πάλι η Ιταλία από την κακοκαιρία. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχασε την ζωή του νότια της Ρώμης, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε πλημμύρισε. Τα θύματα ήταν 70 και 63 ετών.

Καραμπινιέροι και πυροσβέστες προσπαθούν να ανασύρουν τις σορούς.

Λόγων των βροχοπτώσεων, αυξάνεται η ανησυχία για νέα υπερχείλιση του Πάδου, του μεγαλύτερου ποταμού της βόρειας Ιταλίας, ο οποίος, τον περασμένο μήνα έσπασε τα φράγματα, προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων ευρώ σε αγροτικές εκτάσεις.

Στην Βενετία, το πρωί της Πέμπτης, η στάθμη του νερού είχε ανέβει στο ένα 1.18μ. Οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα και στο οδικό-περιφερειακό δίκτυο της Νάπολης, όπου οι πυροσβέστες δέχθηκαν δεκάδες κλήσεις.

Αυτό είναι το έργο λίγων, συνενοχής κάποιων και αδιαφορίας των πολλών. Η λίστα των θυμάτων παγκοσμίως μεγαλώνει και ακόμα ανεχόμαστε να το παίζουν θεοί και να επεμβαίνουν με βίαιο τρόπο στους νόμους της Φύσης. Κι εκείνη, ακόμα δεν έχει πει την τελευταία της λέξη…

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares