Εμπόλεμη Ζώνη

Μαλαισία: Χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνονται λόγω πλημμυρών

Είναι περίοδος των μουσώνων μεν, αλλά οι χειρότερες των 40 τελευταίων ετών, δε. Πόσες φορές το ακούσαμε αυτό τελευταία;

Μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων κατοίκων και ξένων τουριστών βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μαλαισία, καθώς κινδυνεύουν να αποκλειστούν στη ζούγκλα από τις πλημμύρες που έχει προκαλέσει ο μουσώνας.

Εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν και ελικόπτερα που έχουν αναλάβει να απομακρύνουν περίπου 100 τουρίστες από το ξενοδοχειακό συγκρότημα Μουτιάρα Ταμάν Νεγκάρα, το οποίο βρίσκεται στη ζούγκλα, κοντά στον ποταμό Σουνγκάι Τεμπέλινγκ, ο οποίος έχει υπερχειλίσει.

Το εθνικό πάρκο Ταμάν Νεγκάρα έχει πληγεί από καταρρακτώδεις βροχές, τις χειρότερες των τελευταίων 40 ετών, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο της Μαλαισίας, Bernama. Οι μισοί από τους τουρίστες είναι αλλοδαποί, κυρίως Γάλλοι, Γερμανοί, Αυστραλοί και Βρετανοί.

«Ο ποταμός έχει αποκόψει την περιοχή αυτή και δεν έχουμε πλέον αρκετά τρόφιμα», είπε στο πρακτορείο υπάλληλος του ξενοδοχείου.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μεταφερθεί σε περίπου 100 κέντρα προσωρινής φιλοξενίας, τα οποία στήθηκαν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο. Το έργο των σωστικών συνεργείων περιπλέκεται καθώς από τις πλημμύρες έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές πολλοί οδικοί άξονες και έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες.

Από τις 16 Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους λόγω της κακοκαιρίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Η λίστα των θυμάτων της εγ-κλιματικής αλλαγής συνεχώς και μεγαλώνει παγκοσμίως.

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares