Εμπόλεμη Ζώνη

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στο Ηράκλειο

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Σοβαρά προβλήματα στον νομό Ηρακλείου δημιουργεί το νέο κύμα κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ ποταμοί όπως του Δρακουλιάρη στις Μαλάδες κινδυνεύουν από υπερχείλιση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός, κυρίως για κομμένα δέντρα αλλά και για διάφορα αντικείμενα που ο αέρας παρασύρει στους δρόμους. Επίσης, έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, ενώ το απόγευμα επενέβη για απεγκλωβισμό τριών ατόμων μέσα στο αυτοκίνητο τους στην περιοχή του Καρτερού.

Ακόμα στο λιμάνι του Ηρακλείου έπεσε ένα μεγάλο δέντρο προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητα που βρίσκονταν εκεί.

Την ίδια ώρα οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει ζημιές σε ελαιόδεντρα και θερμοκήπια.

Στο μεταξύ η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ ενημερώνει ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την πόλη και λόγω των φθορών που υπέστη το στέγαστρο του Παγκρήτιου Σταδίου από τους δυνατούς ανέμους, όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του δεν θα λειτουργήσουν για λόγους ασφαλείας από σήμερα και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

Τέλος, τη μεγάλη προσοχή των οδηγών και ευρύτερα των πολιτών κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, συστήνει η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Ηρακλείου επισημαίνοντας: «Τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το πρωί, με ραγδαίες βροχοπτώσεις, προκαλούν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, ολισθηρότητα, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο δημιουργίας χειμάρρων σε κομβικά σημεία όπου διασταυρώνονται δρόμοι (διασταυρώσεις). Ως εκ τούτου συμβουλεύονται οι οδηγοί να αποφεύγουν τη διέλευση των χειμάρρων αυτών με τα οχήματά τους ή ακόμα και πεζοί. Η Πολιτική Προστασία συστήνει, επίσης, στους πολίτες για τις επόμενες ώρες να μη μετακινούνται άσκοπα για την αποφυγή ατυχημάτων, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των πολύ ισχυρών ανέμων».

πηγή: Έθνος

 Το χααρπ μου μέσα…

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια