Εμπόλεμη Ζώνη

Σκωτία – βόρεια Αγγλία: «Γονάτισμα» από τη χιονοθύελλα

Περισσότερα από 100 σχολεία και παιδικοί σταθμοί παρέμειναν κλειστά στη βόρεια Βρετανία, κυρίως στη Σκωτία, εξαιτίας της ακραίων καιρικών φαινομένων και των ισχυρών χιονοπτώσεων.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας (Met) κήρυξε σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού πολλές περιοχές της χώρας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης και προβλήματα στις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς.

Η ταχύτητα των «ισχυρών ανέμων» που αναμένεται να πλήξουν αργότερα τις ακτές των Αγγλίας και της Ουαλίας ενδέχεται να φθάσει τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

«Ο συναγερμός σχετίζεται κυρίως με χιονοπτώσεις και παγετό που αναμένεται να σαρώσουν ένα μεγάλο μέρος της Σκωτίας» δήλωσε ένας εκ των εκπροσώπων Τύπου του Met, ο Τζόναθαν Χάντερ.

Τουλάχιστον 98 σχολεία και παιδικοί σταθμοί δε λειτούργησαν στη Σκωτία και στα νησιά που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας, όπως και δεκάδες άλλα στη Βόρεια Ιρλανδία.

Προβλήματα σημειώθηκαν στις μετακινήσεις στη Σκωτία, όπου πολλά δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο ScotRail.

Η ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον 120.000 νοικοκυριά είχε διακοπεί την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

Οι δυο περιοχές τα τελευταία χρόνια δέχονται συνεχή χειραγώγηση του καιρού. Ειδικά μετά από την παρουσίαση του Πρίγκηπα Κάρολου σε τηλεοπτικό κανάλι και σε ρόλο μετεωρολόγου. Μια άκρως περίεργη κίνηση η οποία υπήρξε και ο εναρκτήριος λόγος μιας καιρικής τρέλας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, πλήρης ακραίων καιρικών φαινομένων -από καύσωνες μέχρι φονικές πλημμύρες και βαριές χιονοπτώσεις.

σχετικά:

9817863

 

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares