Εμπόλεμη Ζώνη

«Ιστορική» χιονοθύελλα στις ΗΠΑ – Πόλη φάντασμα η Νέα Υόρκη

Η χειμερινή καταιγίδα που πλήττει τις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες κατάφερε να πετύχει… το ακατόρθωτο: να μετατρέψει σε πόλη – φάντασμα τη Νέα Υόρκη, την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ!

H Νέα Υόρκη, την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, άδειασε. Μεγάλες ουρές στα σούπερ μάρκετ, σχεδόν έρημοι σιδηροδρομικοί σταθμοί και το μετρό, οι κουρτίνες πεσμένες στα θέατρα του Μπροντγουέι και οι δρόμοι της αμερικανικής μεγαλούπολης άδειοι χωρίς αυτοκίνητα. Μόνο εκχιονιστικά και οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Το χιόνι πέφτει με σφοδρότητα, οι άνεμοι ενισχύονται και οι θερμοκρασίες είναι πολικές. «Μπορεί να μην δείχνει πολύ άσχημο ακόμη, αλλά σύντομα θα γίνει», δήλωνε τη Δευτέρα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

«Πάντα υπάρχει μία ηρεμία πριν από την καταιγίδα. Είναι έτοιμη να ξεκινήσει για τα καλά. Και όταν γίνει, θα έρθει πολύ γρήγορα και σφοδρά, και ο κόσμος θα πρέπει να είναι πολύ πολύ προσεκτικός. Να μένουν μακριά από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια», πρόσθεσε ο ντε Μπλάζιο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που σύμφωνα με τους Αμερικανούς δεν λέει υπερβολές κατά γενική ομολογία, χρησιμοποίσησε εκφράσεις όπως «απειλητική για τη ζωή» και «ιστορική» για να περιγράψει το σύστημα που στοχεύει τα βορειοανατολικά της χώρας, με το χειρότερο κύμα να πλήττει τη χώρα από τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη (τοπική ώρα).

Η πρώτη μεγάλη χιονοθύελλα της χρονιάς μπορεί να φέρει χιόνια ύψους 3 ποδών στη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη αργά την Τρίτη, με παγωμένη καταιγίδα και ισχυρούς ανέμους που μπορεί να φτάσουν τα 70 μίλια ανά ώρα. Προειδοποιήσεις για χειμερινές καταιγίδες έχουν εκδοθεί για πολλές περιοχές από το Μέριλαντ, το Μέιν και τον Καναδά.

Πάνω από 58 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπουν στην κατάψυξη. Και η καταιγίδα μπορεί να έχει οικονομικό και πολιτικό αντίκτυπο, σε όσες περιοχές «χτυπήσει» απευθείας.

«Η χιονόπτωση θα είναι σφοδρή, αλλά μπορεί να μην είναι αυτή που θα προκαλέσει την μεγαλύτερη ζημιά», δήλωσε ο μετεωρολόγος του CNN, Τσαν Μάιερς.

πηγή: Το Έθνος

Ευτυχώς που ο Αλ Γκορ πήγε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για να μιλήσει για την υπερθέρμανση του πλανήτη…

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares