AllNewz

Καιρικές βόμβες – Πλημμύρες στη Μάνδρα και στη Ζάκυνθο

Τεράστια προβλήματα στη Ζάκυνθο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί ο δήμος Μάνδρας λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων

Τελειωμό δεν έχουν φέτος οι καιρικές βόμβες. Χρεώνονται όλες υλικά στους πολίτες και ηθικά στους έχοντες γνώση και σιωπούν. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της συνεχούς χειραγώγησης του κλίματος και όχι της κλιματικής αλλαγής, όπως θέλουν να μας το παρουσιάζουν κάποιοι.

Ώρες μετά τις πλημμύρες οι κάτοικοι της Μάνδρας συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους, ενώ πολλοί μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή. Από την ισχυρή βροχόπτωση οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους και τα ορμητικά νερά, που ξεπέρασαν σε ύψος το ενάμιση μέτρο, παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους. Δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα καταστράφηκαν και οδηγοί παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους.

http://youtu.be/ekbwfPoHAYo

Στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στην εθνική οδό Ζακύνθου – Βολιμών, στο βόρειο τμήμα του νησιού, υπήρξαν κατολισθήσεις βράχων, ενώ στην εθνική οδό Ζακύνθου – Κερίου διακόπηκε η κυκλοφορία, καθώς πλημμύρισε το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπου.

Ακόμα μεγάλες εκτάσεις γης αλλά και δρόμοι «εξαφανίστηκαν» καθώς το ύψος του νερού έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε αρκετά χωριά του νησιού.

Τέλος, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού χρειάστηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις για άντληση υδάτων, σε υπόγεια στην πόλη της Ζακύνθου.

Στη Σάμο κατολίσθηση έγινε στον περιφερειακό δρόμο που ενώνει την πρωτεύουσα του νησιού με το νοσοκομείο και εκτιμάται ότι θα χρειασθούν πολλές ημέρες για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος. Έκπληκτοι οι κάτοικοι σήμερα είδαν να πέφτει χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού προκαλώντας ζημιές σε αυτοκίνητα και καλλιέργειες.

Στα Βάγια της Θήβας έσπασε το αρδευτικό κανάλι και πλημμύρισαν καλλιέργειες και εξωτερικοί χώροι βιοτεχνιών κατά μήκος της παλαιάς εθνικής οδού Θηβών – Λειβαδιάς.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν εκτεταμένες κατολισθήσεις και στο οδικό δίκτυο στα Ιωάννινα. Οι γεωλόγοι εξετάζουν την κατάσταση που προκαλεί μεγάλους κινδύνους αφού κάθε τόσο βράχοι ξεκολλούν από το βουνό και πέφτουν στο δρόμο, στην περιοχή Κράψης – Ανατολικής.

Οι συνεχείς βροχές αλλά και τεράστιοι όγκοι νερού από τα χιόνια που έλιωσαν μετέτρεψαν σε μία απέραντη λίμνη το οροπέδιο Λασιθίου προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες. Όπως λένε οι κάτοικοι, δεν θυμούνται ξανά τέτοιας έκτασης πλημμύρες στην περιοχή.

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Add comment

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares