Την προειδοποίηση ότι χρειάζονται χρήματα για μια ιστορικής σημασίας συμφωνία όσον αφορά το κλίμα απηύθυνε χθες, κατά την επίσκεψή του στην πόλη Γκουιάν, που επλήγη το 2013 από τον φονικό τυφώνα «Χαϊγιάν», ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στις Φιλιππίνες.
Πάνω από 7.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη… «θεομηνία» -την made by HAARP- πριν από δύο χρόνια και ο Ολάντ μαζί με τον πρόεδρο Μπενίνιο Ακίνο Γ΄ εγκαινίασαν μια διεθνή έκκληση για τη σύναψη συμφωνίας στο Παρίσι, τον προσεχή Δεκέμβριο.

Ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να διαθέσουν αρκετά κονδύλια για να συνδράμουν τις φτωχές να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.
Ο Ολάντ είχε συναντήσεις με ψαράδες, περιόδευσε στην πόλη και κατέληξε στο τοπικό σχολείο. Μαζί του ήταν, επίσης, δύο Γαλλίδες ηθοποιοί, η βραβευμένη με Οσκαρ Μαριόν Κοτιγιάρ και η Μελανί Λοράν.
Η συμφωνία του Παρισιού δεν αναμένεται να αναστείλει την κλιματική αλλαγή (θα συνεχίσουν δηλαδή τη χειραγώγηση καιρού), αλλά οι διοργανωτές φιλοδοξούν να διασφαλίσουν εγγυήσεις εκ μέρους των περισσότερων κρατών πως θα λάβουν μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου.
Νωρίτερα, μόνο οι πλούσιες χώρες είχαν υποσχεθεί να περιορίσουν τις εκπομπές ρύπων, κυρίως διοξειδίου του άνθρακα, από την καύση άνθρακα, πετρελαίου και βενζίνης.
Οι συζητήσεις στον ΟΗΕ έλαβαν νέα ώθηση τον περασμένο χρόνο, όταν οι δύο μεγαλύτερες ρυπογόνες χώρες, η Κίνα και οι ΗΠΑ, ανακοίνωσαν από κοινού στόχους για τον περιορισμό των ρύπων ενόψει της Συνόδου του Παρισιού, που θα εφαρμοστούν το 2020.
Η Ευρώπη επίσης παρουσιάζει ανάλογους στόχους. Η σύνοδος ωστόσο έχει έναν μεγάλο στόχο: τη συγκέντρωση 100 δισ. σε ετήσια βάση μέχρι το 2020 για την παροχή βοήθειας προς τις φτωχότερες χώρες, ώστε να υιοθετήσουν καθαρότερη ενέργεια.
[pullquote]
Η σύνοδος ωστόσο έχει έναν μεγάλο στόχο: τη συγκέντρωση 100 δισ. σε ετήσια βάση μέχρι το 2020 για την παροχή βοήθειας προς τις φτωχότερες χώρες, ώστε να υιοθετήσουν καθαρότερη ενέργεια.[/pullquote]
Ο Γάλλος πρόεδρος επέλεξε τις Φιλιππίνες, που επλήγησαν από έναν από τους καταστροφικότερους τυφώνες στην Ιστορία, για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.
Climategate
Ποιες είναι οι πρόθυμες χώρες που υποσχέθηκαν να μειώσουν τους ρύπους; Κίνα και ΗΠΑ και… Ευρώπη, δηλαδή Γερμανία. Αυτές είναι και οι τρεις χώρες που κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά φωτοβολταϊκών με μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους.
Όμως, παρότι η Γερμανία πουλάει φωτοβολταϊκά, η ίδια έκανε στροφή στα ορυκτά καύσιμα γιατί είναι πιο συμφέροντα.
σχετικά:
- Νέα έκθεση δείχνει καμία υπερθέρμανση του πλανήτη για σχεδόν 18 χρόνια!
- Ψεύτες εκ πεποιθήσεως
- Πως οι Ρόκφελερς ‘εξαγοράζουν’ την κλιματική αλλαγή «Στον απολογισμό του 2010 σχετικά με τις επιχορηγήσεις των ετών 2005-2010, το ίδρυμα Rockefeller Brothers Fund παραδέχεται την εξαγορά ( κυριολεκτικά ) των λεγόμενων «μη – πράσινων φωνών» – δηλαδή άτομα εκτός της περιβαλλοντικής κοινότητας να πουλήσουν το δόγμα της ανθρωπογενούς αλλαγής του κλίματος στις κοινότητες τους».
- ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέες αποκαλύψεις για την απάτη της κλιματικής αλλαγής
- Η καταγγελία μας στο ΕΣΡ για έλλειψη πολυφωνίας και αντικειμενικής ενημέρωσης του Σκάι