Εμπόλεμη Ζώνη Καιρός Χημικοί αεροψεκασμοί

Σφοδρή κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Χινοσμένες Φλώρινα, Καστοριά και Κοζάνη • Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στη Θράκη • «Πνίγηκε» η Άνω Μεσσηνία

Βαρύς ο απολογισμός της καιρικής βόμβας που έφαγε η χώρα μας με την τελευταία χειραγώγηση καιρού στην Ευρώπη -τυχεροί που δεν θρηνούμε θύματα.

Χιονισμένες από χτες η Φλώρινα, η Καστοριά και η Κοζάνη, η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Φλώρινα, με τον υδράργυρο το πρωί να δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου.

Βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι σημειώνονται και στη Θράκη, ενώ προβλήματα σε καλλιέργειες προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες στον νομό Ξάνθης. Χωριά της ορεινής ζώνης του νομού Ξάνθης έμειναν στο σκοτάδι, χωρίς τηλέφωνα και συγκοινωνία, την ώρα που τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι υπηρεσίες του δημου και της περιφέρειας δίνουν «μάχη» για να καταφέρουν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δεν διεξάγονται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα – Πρίνου και Κεραμωτή – Θάσος.

Στην Κεντρική Μακεδονία, λόγω συσσώρευσης υδάτων, κλειστοί παραμένουν οι επαρχιακοί δρόμοι Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, στο ύψος της Φιλαδέλφειας, και Λαγκαδικιών – Σχολαρίου. Εξαιτίας υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού διακόπηκε η κυκλοφορία στις επαρχιακές οδούς Μανδρών – Γαλλικού και Κιλκίς – Μελάνθιου, ενώ κλειστός είναι επίσης ο δρόμος Αργυρούπολης – Σεβαστού.

Προβλήματα λόγω συσσώρευσης υδάτων παρατηρούνται, ακόμη, σε σημεία παραλιακών και επαρχιακών δρόμων της Χαλκιδικής. Κατολίσθηση σημειώθηκε στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ουρανούπολης – Ιερισσού, με αποτέλεσμα να διακοπεί στο σημείο αυτό η κυκλοφορία των οχημάτων. 

Εγκλωβισμένοι Ελληνες στα σύνορα με Βουλγαρία

Οι βουλγαρικές αρχές προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς και να καθαρίσουν τους δρόμους ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται και δυσκολεύει έντονα τις προσπάθειες. Οι δρόμοι επί ελληνικού εδάφους δεν αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα όμως μετά το πέρασμα από τα σύνορα προς τη Βουλγαρία, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας και συνεχίζονται οι προσπάθειες παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Κινδύνεψαν 8 άνθρωπο στα ορεινά της Ξάνθης, το Σαββάτο στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης κοντά στη σύνορα με τη Βουλγαρία όταν εγκλωβίστηκαν στα χιόνια. Κάποιοι εκ των εγκλωβισμένων βρίσκονταν σε κτηνοτροφικές μονάδες καθώς και στην περιοχή Τσαλαπετεινός με τα Ι.Χ. τους οχήματα τα οποία ωστόσο είχαν ακινητοποιηθεί. Άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με την Αστυνομία επιχείρησαν στις ορεινές περιοχές για τον απεγκλωβισμό τους. Στην περιοχή επικρατούσαν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς ήδη από την Παρασκευή το βράδυ οι δρόμοι καλύφθηκαν από χιόνι. Η πυκνή χιονόπτωση συνεχίστηκε και το Σάββατο με την κατάσταση να επιδεινώνεται. Παρόμοια εικόνα και στη γειτονική Κομοτηνή όπου χρειάστηκε η επέμβαση των Πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό δύο ηλικιωμένων από τα σπίτια τους.

Χημικοί Αεροψεκασμοί στην Κύπρο

Πνιγμένη η Ελλάδα στα ηλεκτρομαγνητισμένα σύννεφα ενώ η Κύπρος δέχτηκε κι αυτή χημικούς αεροψεκασμούς για μια ακόμα φορά.

Συνεχίστε να ενημερώνετε χωρίς φόβο και με πάθος. Μόνο η συλλογική συνείδηση και αντίδραση θα τους σταματήσει.

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares