Εμπόλεμη Ζώνη Χημικοί αεροψεκασμοί

Τα τελευταία νέα του καιρικού μας πολέμου

Τα Ελληνικά νέα της καταστροφικής μανίας των γκλομπαλιστών με την ανέχεια των Ελληνικών Αρχών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Νομός Σερρών

se-katastasi-ektaktis-anagkis-o-nomos-serronΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε ο νομός Σερρών, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα, όπως επιβεβαίωσαν, με δηλώσεις τους στο ΑΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης και η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη και τη βουλευτή, η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Βάσει των μέχρι στιγμής εισηγήσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών των πληγέντων δήμων, έχουν πλημμυρίσει περί τα 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων σε δεκάδες χωριά του Νομού Σερρών. Φθορές έχουν υποστεί τα αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα, αγροτικοί δρόμοι και γέφυρες έχουν κοπεί στα δυο, αντλιοστάσια έχουν σκεπαστεί από τεράστιες ποσότητες νερού, ενώ στα αναχώματα της ροής του Στρυμόνα έχουν σημειωθεί καθιζήσεις και θραύσεις.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα βρίσκεται η στάθμη της λίμνης Κερκίνη, που ελέγχεται κάθε ώρα, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη, να ανοίξει το φράγμα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η λίμνη από τον όγκο νερού που έχει συγκεντρώσει.

Για το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν χιλιάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις των δήμων Αμφίπολης, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παπά και Ν. Ζίχνης ενημέρωσε, χθες, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ο κ. Μωυσιάδης, ενώ για την κατάσταση που επικρατεί στον νομό εξαιτίας των πλημμυρών ενημέρωσε σειρά υπουργείων η βουλευτής κ. Αραμπατζή, με επιστολή της, ζητώντας -μεταξύ άλλων- την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών.

Πλημμύρισε το σπήλαιο των νυχτερίδων

assets_LARGE_t_420_54470867Ενα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο εξελίσσεται στο σπήλαιο των νυχτερίδων στον Ψηλορείτη, καθώς χιλιάδες κυβικά νερού εκτοξεύονται συνεχώς υπό πίεση από την είσοδό του!

Οι κάτοικοι του Σάρχου και των γύρω χωριών έκπληκτοι παρατηρούν το φαινόμενο, οι δε ειδικοί λένε ότι η εξέλιξή του οφείλεται στις μεγάλες πιέσεις που ασκούνται στο εσωτερικό του σπηλαίου λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων.

Για τους περισσότερους κατοίκους της περιοχής είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο, ενώ οι παλιοί λένε ότι έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν πριν από 40 χρόνια.

Το Σπήλαιο Σάρχου ή «Χώνος» ή «Νυχτεριδόσπηλιο», όπως είπε στο «Εθνος» ο διευθυντής του ινστιτούτου σπηλαιολογικών ερευνών Ελλάδος, Κ. Παραγκαμιάν, βρίσκεται στα δυτικά του χωριού Σάρχου, έχει μήκος 2 χιλιόμετρα, βάθος 300 μέτρα και μετά τις βροχοπτώσεις-χιονοπτώσεις δέχτηκε υπό πίεση μεγάλο όγκο νερού. Το σπήλαιο «άνοιξε» και χιλιάδες κυβικά νερού «τρέχουν» μέσα σε αυτό, καθώς αποτελεί έναν παλιό «αγωγό» μέσω του οποίου διοχετεύονται τα νερά του Ψηλορείτη στα βόρεια παράλια και ιδιαίτερα στον Αλμυρό ποταμό.

Εκτεταμένες κατολισθήσεις στη Σαμοθράκη

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣταθερή παραμένει η στάθμη στην κοίτη του ποταμού Έβρου, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες, σύμφωνα με μαρτυρίες, έχουν μετατρέψει χιλιάδες στρέμματα, από καλλιεργήσιμες και κοινόχρηστες εκτάσεις σε λασπότοπο.

Οι αρχές του Έβρου εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή λόγω και της γνωστοποίησης της βουλγαρικής πλευράς, ότι απελευθέρωσε στην κοίτη του ποταμού μεγάλες ποσότητες νερού. ανοίγοντας το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

Την ίδια στιγμή, η σφοδρή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, που έπληξε και το νησί της Σαμοθράκης, είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στο μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού οδικού δικτύου, λόγω εκτεταμένων κατολισθήσεων, ενώ στο βόρειο τμήμα του νησιού σημειώθηκαν πολλές ζημιές σε τεχνικά έργα των δρόμων και στο κεντρικό οδικό δίκτυο.

Κλειστό θα παραμείνει και σήμερα -για δεύτερη συνεχόμενη μέρα- το τμήμα της Εγνατίας Οδού – παράκαμψη Καβάλας, από τον ανισόπεδο κόμβο του Αγίου Σίλα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Άσπρης Άμμου, λόγω της κατολίσθησης που σημειώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, στο ρεύμα βραδείας κυκλοφορίας προς Ξάνθη.

Στο μεταξύ, στην Καβάλα βρέθηκε, χθες, κλιμάκιο της εταιρείας, με εμπειρογνώμονες και μηχανικό, ο οποίος θα εκπονήσει μελέτη αμφιδρόμησης για το συγκεκριμένο τμήμα, ώστε να σταματήσει η διοχέτευση της κυκλοφορίας όλων των επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων μέσα από την πόλη της Καβάλας.

Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Αυτάρκεια;

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν πολιτική ή περιμένουν να λύσουν το πρόβλημα της οικονομίας μας αλλά προσπερνώντας και παραβλέποντας την επέμβαση που γίνεται στο κλίμα της, καλύτερα να αλλάξουν “νόμισμα”. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Ο καιρός και το κλίμα που δίνει ζωή και τροφή σε ένα λαό όταν χειραγωγείται, είναι ένα σιωπηλό όπλο στραμμένο επάνω του.

Και η χειραγώγηση του καιρού είναι ένα είδος βόμβας. Υπάρχει και παρόμοια της ατομικής, που λέγεται ενεργοποίηση τεκτονικών πλακών και σεισμός ή τσουνάμι αναλόγως του επιθυμητού αποτελέσματος.

Αύριο, 11 Μαρτίου, είναι η μαύρη επέτειος της Φουκουσίμα, του τεχνητού από το χααρπ σεισμού που επέφερε το θάνατο σε χιλιάδες Ιάπωνες και συνεχίζει να επιφέρει μαζί με την καταστροφή στο περιβάλλον.

[pullquote]

Φοβού τα πειράματα του αμερικανικού στρατού με τον κλιματικό πολέμο, λέει ο Michel Chossudovsky. [/pullquote]

διαβάστε σχετικά:

Οπλοποίηση Καιρού

 

 

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares