Εμπόλεμη Ζώνη

Έβρος: Το χαλάζι κατέστρεψε ολοσχερώς τους αμπελώνες στο Σουφλί

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή ή αναπαραγωγή ολόκληρων ή μέρους των άρθρων καθώς και του υλικού της ιστοσελίδας μας βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ολοσχερή καταστροφή υπέστησαν οι αμπελώνες Σουφλίου Έβρου από την ξαφνική καταιγίδα και τη χαλαζόπτωση που έπληξαν την περιοχή το βράδυ της Πέμπτης.

«Ήδη, έχουμε ζητήσει να μεταβεί στην περιοχή η προϊσταμένη του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταγράψει το μέγεθος της ζημίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ευάγγελος Πουλιλιός.

Η κατάσταση σταδιακά εξομαλύνεται και, σύμφωνα με τον κ. Πουλιλιό, έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης, τα 17 καταστήματα που πλημμύρισαν σήμερα λειτουργούν κανονικά και το μόνο που θυμίζει το μπουρίνι είναι οι ζημιές στους δρόμους του Σουφλίου.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν ξέσπασαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο δήμαρχος Σουφλίου δήλωνε: «Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε μέσα στη δίνη των έντονων καιρικών φαινομένων. Μέχρι σήμερα δεν έχω συμπαράσταση από κανέναν. Κανένας δεν έσκυψε πάνω στο πρόβλημά μας. Εμείς κάνουμε προσπάθειες, δουλεύουμε, χρωστάμε και κανένας δεν ήρθε να μας πει: ‘τι κάνετε;’. Εντάξει θα το προσπαθήσουμε. Ας περάσει η μπόρα και μετά θα πούμε πάρα πολλά»..

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μάιος προβλέπεται και πάλι να είναι μήνας των Παθών για τους καλλιεργητές. Κάθε χρόνο τα ίδια, γίνεται χειραγώγηση καιρού, με αποτέλεσμα όλο και κάποιες περιοχές να κλαίνε με μαύρο δάκρυ και να τρέχει ο ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις. Μην μιλάτε για τα όσα γίνονται και μετά ας πληρώνουμε όλοι μαζί την κατεστραμμένη τροφή μας…

Related posts

Η Κομισιόν ζήτησε από την Ελλάδα να κάνει αντιπλημμυρικά έργα

AllNewz

Ανωμαλία δορυφόρου ή δορυφορικές ανωμαλίες; – “Έρχεται” κακοκαιρία εξπρές

AllNewz

«Ξύπνησαν» την Αίτνα μετά από δύο χρόνια -Λάβα και «βρόμικη καταιγίδα» [εικόνες & βίντεο]

AllNewz