AllNewz αποκλειστικό Εμπόλεμη Ζώνη Χημικοί αεροψεκασμοί

H ΕSA παρακολουθεί όλες τις πτήσεις αεροπλάνων και η Ελλάδα “συμμετέχει”

Ο δορυφόρος Proba-V που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη δείχνει τα σήματα από χιλιάδες αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο. Υποτίθεται ότι στάλθηκε εκεί πάνω για να καταγράψει τη βλάστηση της γης, αλλά “παρεμπιπτόντως”, παρακολουθεί την παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία από το διάστημα.

Τι είναι η ΕSA και με τι ασχολείται;

Το ιστολόγιο της αναφέρει:

Ariane_5G_ready_to_lift_off_medium«Η ΕSA [ Eυρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕΟΔ)] αποτελεί την πύλη της Ευρώπης στο διάστημα. Αποστολή της είναι η διαμόρφωση της ανάπτυξης των δυνατοτήτων της Ευρώπης σχετικά με το διάστημα και η εξασφάλιση συνεχιζόμενων επενδύσεων στο διάστημα, ώστε να προκύπτουν οφέλη για τους πολίτες της Ευρώπης. 

Η ESA είναι ένας διεθνής οργανισμός, ο οποίος έχει 20 Κράτη Μέλη. Συντονίζοντας τους χρηματοοικονομικούς και πνευματικούς πόρους των μελών της, μπορεί να αναλάβει προγράμματα και δραστηριότητες πολύ πιο απαιτητικές από τις δυνατότητες κάθε Ευρωπαϊκής χώρας μεμονωμένα.

Δουλειά της ESA είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού διαστημικού προγράμματος. Τα προγράμματα του Οργανισμού σχεδιάζονται με σκοπό τον εμπλουτισμό της γνώσης μας σχετικά με τη Γη, το άμεσο διαστημικό της περιβάλλον, το Ηλιακό Σύστημα και το Σύμπαν, όπως και την ανάπτυξη βασισμένων στους δορυφόρους τεχνολογιών και υπηρεσιών και την προώθηση των Ευρωπαϊκών βιομηχανιών. Η ESA συνεργάζεται επίσης στενά με διαστημικούς οργανισμούς εκτός Ευρώπης, ώστε να επωφελείται όλη η ανθρωπότητα από το διάστημα.

Τα 20 Κράτη Μέλη της ESA είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ελβετία, η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σουηδία, η Τσεχία και η Φιλανδία. Η Πολωνία υπέγραψε τη Συμφωνία Προσχώρησης στην Ιδρυτική Συνθήκη της ESA το Σεπτέμβριο του 2012 και έγινε το 20ο Κράτος Μέλος.

Ο Καναδάς συμμετέχει επίσης σε ορισμένα προγράμματα κατόπιν συμφωνιών συνεργασίας. Η Ουγγαρία, η Εσθονία και η Σλοβενία είναι ‘Συνεργαζόμενα Μέλη’ από την Ευρώπη. Και άλλες χώρες έχουν υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με την ESA».

[tagline_box backgroundcolor=”” shadow=”yes” shadowopacity=”0.1″ border=”1px” bordercolor=”#1e73be” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”small” button_shape=”square” button_type=”flat” buttoncolor=”” button=”” title=”Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” description=”• Από την απαρχή της «διαστημικής εποχής», η Ευρώπη συμμετέχει δυναμικά στην εξερεύνηση του διαστήματος. Μέχρι σήμερα, πλήθος από τεχνητούς δορυφόρους έχει τοποθετηθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη και διαστημικά οχήματα έχουν σταλεί προς τα πιο μακρινά αντικείμενα του Ηλιακού Συστήματός μας. Η European Space Agency (ESA) ιδρύθηκε το 1975 με αποστολή να βοηθήσει την Ευρώπη να βρει λύσεις σε πολλές από τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία.Το διάστημα έχει αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος στην καλύτερη κατανόηση του Συμπάντος, όσο και του πλανήτη μας. ” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

• Η εξερεύνηση του διαστήματος προσφέρει μία αστείρευτη πηγή γνώσης προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και των κρατών μελών της ESA που συμμετέχουν σε αυτή. Η προώθησή της συμβάλλει στην απρόσκοπτη ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας. Στην προσπάθεια αυτή δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει και η Ελλάδα, η οποία υπέγραψε την πρώτη συμφωνία συνεργασίας το 1994. Με την ένταξή της ως πλήρες μέλος της ESA το Δεκέμβριο του 2005, η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει ισότιμα με τα υπόλοιπα κράτη μέλη στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού διαστημικού προγράμματος.[/tagline_box]

Ο δορυφόρος, που δρομολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) το 2013, ασκούσε διάφορα τεχνολογικά πειράματα και το κυριότερο ήταν παρακολούθηση των αλλαγών στην ανάπτυξη των φυτών σε ολόκληρη τη Γη κάθε δύο ημέρες.

Παρεμπιπτόντως, είδε ότι μπορεί να παρακολουθεί τις πτήσεις αεροσκαφών παγκοσμίως:

Ο Proba-V παρακολουθεί αεροσκάφη από το διάστημα

O Proba-V της ESA είναι ο πρώτος δορυφόρος που λαμβάνει σήματα εντοπισμού αεροσκαφών, επιτρέποντας στα αεροσκάφη σε όλο τον κόσμο να ακολουθούνται κατά την πτήση τους από το διάστημα.

“Έχουμε καταφέρει να αποδείξουμε ότι αυτά τα σχετικά χαμηλής ισχύος σήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας μπορούν πράγματι να ανιχνευθούν από το διάστημα, όπως είναι, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για αναβάθμιση εξοπλισμού του αεροσκάφους”, εξήγησε ο Toni Delovski του Γερμανικού Κέντρου Αεροδιαστημικής DLR, που εποπτεύει το πείραμα.

“Τώρα θέλουμε να πάμε και να ελέγξουμε πόσα αεροσκάφη μπορούμε πραγματικά να παρατηρήσουμε στην πράξη, και τι είδους – διαφορετικού μεγέθους αεροσκάφη που αποδίδουν συστήματα με διαφορετικές εντάσεις σήματος.

“Αυτή η έρευνα ανοίγει το δρόμο για την παρακολούθηση των αεροσκαφών που βασίζεται στο διάστημα.”

Ανίχνευση αεροσκαφών στην περιοχή της Ευρώπης

Ο Proba-V εκτοξεύθηκε στις 7 Μαΐου έχοντας ως κύριο καθήκον να χαρτογραφήσει την ανάπτυξη της βλάστησης, που καλύπτει ολόκληρο τον κόσμο κάθε δύο ημέρες. Αλλά ο μινι-δορυφόρος – μικρότερος από ένα κυβικό μέτρο – διπλασιάζεται επίσης σαν μια μικρογραφία ενός εργαστηρίου έρευνας, στο οποίο δοκιμάζονται μια σειρά από πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες στο διάστημα.

Αυτά τα “ωφέλιμα φορτία – επισκέπτες” περιλαμβάνουν ένα πείραμα για την ανίχνευση σημάτων Αυτόματης Εξαρτώμενης Αναμετάδοσης – Επιτήρησης (Automatic Dependent Broadcast – Surveillance, ADS-B) από τα αεροσκάφη συμβάλλοντας στην αποστολή του DLR που έγινε σε συνεργασία με την SES TechCom του Λουξεμβούργου.

Τα σήματα ADS-B μεταδίδονται τακτικά από το εξοπλισμένο αεροσκάφος, δίνοντας πληροφορίες για την πτήση, όπως η ταχύτητα, η θέση και το υψόμετρο. Όλα τα αεροσκάφη που εισέρχονται στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο προβλέπεται κατά τα επόμενα έτη να μεταφέρουν ADS-B.

Τα επίγεια συστήματα ADS-B έχουν αναπτυχθεί ως ένα πρόσθετο εργαλείο για την επίγεια παρακολούθηση ραντάρ για τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας. […]

Σχετικά με τον Proba-V

Ο Proba-V είναι ένας μικρός δορυφόρος της ESA, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τροχιά, επιφορτισμένος με μια πλήρους κλίμακας αποστολή: να χαρτογραφήσει την κάλυψη του εδάφους και την ανάπτυξη της βλάστησης σε ολόκληρο τον πλανήτη κάθε δύο ημέρες.

Είναι η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια Proba των μικρών, χαμηλού κόστους διαστημικών αποστολών, που παρέχουν την εμπειρία της πτήσης σε πολλά υποσχόμενες ευρωπαϊκές τεχνολογίες. Έτσι, μαζί με το κύριο όργανο που φέρει ο Proba-V παρέχει επίσης πρώιμες δοκιμαστικές πτήσεις για μια ποικιλία προηγμένων ωφέλιμων φορτίων επισκεπτών.

Αυτά περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι νέων ανιχνευτών διαστημικής ακτινοβολίας, έναν ενισχυτή ραδιοφώνου χρησιμοποιώντας το υψηλής απόδοσης ημιαγωγό νιτρίδιο του γαλλίου και ελαφριές υψηλής χωρητικότητας συνδέσεις οπτικών ινών.

Και αυτή τη φωτογραφία την βρήκαμε τελείως ξεκάρφωτα με το κείμενο στην αγγλόφωνη σελίδα με ένα πρόσφατο σχετικό άρθρο:

Στιγμιότυπο 2015-05-08, 6.42.51 μ.μ.Τελείως στα ξεκούδουνα, έχουν φωτογραφία με χημικούς αεροψεκασμούς τα οποία και ονομάζουν contrails, δηλαδή καυσαέρια αεροπλάνων, τα οποία δεν χρειάζεται να έχεις δορυφόρο για να τα δεις, ανοίγεις το πρωί το παράθυρο στη Μακρινίτσα και τα τρως πρώτο πράμα στη μούρη!

Τώρα επειδή είμαι πρακτικός άνθρωπος, θα ήθελα να μου πει κάποιος ποια είναι τα οφέλη των Ελλήνων και λοιπών πολιτών (εκτός από το ότι τους ψεκάζουν όλη μέρα και νύχτα) από τη συμμετοχή μας σε αυτό το διαστημικό πρόγραμμα; Πόσο κοστίζει σ’ εμάς η ”ισότιμη συμμετοχή της” και πόσο κερδίζουν οι χώρες της Ε.Ε. που έχουν βιομηχανία για να πουλάνε στο πρόγραμμα, τι στο διάολο ρόλο παίζει ο Καναδάς από την άλλη άκρη της γης και πως συνδέεται η βλάστηση της γης με τα αεροπλάνα;;;;

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια