Εμπόλεμη Ζώνη Παρατηρητήριο σεισμών

Τραυματίες και αποκλεισμένοι ορειβάτες από σεισμό 6 ρίχτερ στη Μαλαυσία

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή ή αναπαραγωγή ολόκληρων ή μέρους των άρθρων καθώς και του υλικού της ιστοσελίδας μας βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Τέσσερις τουρίστες τραυματίστηκαν και δεκάδες άνθρωποι αποκλείστηκαν σε ένα από τα ψηλότερα βουνά της νοτιοανατολικής Ασίας από τον σεισμό των 6 βαθμών που συγκλόνισε τμήματα της περιφέρειας Σαμπάχ στο νησί Βόρνεο της Μαλαισίας

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 54 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Κότα Κινάμπαλου της Σαμπάχ.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για πρόκληση σημαντικών ζημιών, ούτε εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στο Βόρνεο.

Ξένοι, αλλά και Μαλαισιανοί συρρέουν στη Σαμπάχ για να αναρριχηθούν στο Όρος Κινάμπαλου (ύψος 4.095 μέτρα), όπου έχουν αποκλειστεί τουλάχιστον 145 άνθρωποι, γράφει η εφημερίδα New Strait Times, η οποία επικαλείται τοπικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με αυτούς, τουλάχιστον τέσσερις ορειβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά, κυρίως στο κεφάλι, από πέτρες που έπεσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού.

Μια ορειβάτισσα, η οποία κατονομάζεται ως Σαρλίν Ντιμπ, ανήρτησε φωτογραφίες ανθρώπων που βρίσκονται στην κορυφή του βουνού.

«Τώρα περιμένουμε ένα ελικόπτερο να έρθει να μας σώσει», έγραψε. 

Η κορυφή που ονομάζεται «αυτιά γαϊδάρου» έχει υποστεί ζημιά, με το ένα ‘αυτί’ να έχει καταρρεύσει. Ο ουρανός κάτι φανερώνει ή μου φαίνεται…;

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια