AllNewz αποκλειστικό Εμπόλεμη Ζώνη

Έτοιμο να εκραγεί το ηφαίστειο Sinabung με απρόβλεπτες συνέπειες για όλο τον κόσμο

Ένα ηφαίστειο της Ινδονησίας κοντά σε ένα αρχαία ηφαίστειο που κάποτε σχεδόν κατέστρεψε την ανθρωπότητα είναι έτοιμο να εκραγεί. Προς το παρόν, αυτό πετάει καπνό ψηλά στον ουρανό.

Το ηφαίστειο Sinabung στη Βόρεια Σουμάτρα, στην Ινδονησία, είναι μόλις 35 χιλιόμετρα από το ηφαίστειο Toba του οποίου η υπερ-έκρηξη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έφερε την ανθρωπότητα στο χείλος της εξαφάνισης πριν περίπου 70.000 χρόνια, προκαλώντας ένα «πυρηνικό χειμώνα», με διάρκεια αρκετών ετών.

Μια στήλη αποπνικτική αερίου και τέφρας μήκους 1,5 μίλι πάνω από Sinabung είναι ένα σημάδι της συνεχιζόμενης έκρηξης. Ο καπνός πάνω από τον κρατήρα θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή.

https://youtu.be/7IxNaESd9fw

«Το αυξανόμενο μέγεθος του θόλου λάβας είναι πολύ ασταθές», δήλωσε ο κυβερνητικός ηφαιστειολόγος Surono. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια απειλή μιας πιο ισχυρής έκρηξης, η οποία θα μπορούσε να συνοδεύεται από πυροκλαστικές ροές. Αυτό είναι το είδος των ηφαιστειακών γεγονότων που κατέστρεψε την αρχαία Πομπηία. Ο επιστήμονας προέτρεψε τους κατοίκους να μείνουν σε απόσταση μεγαλύτερη των τεσσάρων μιλίων νοτιοανατολικά του κρατήρα.

1-1Την Τετάρτη, οι αρχές κατέγραψαν πάνω από 50 ξεχωριστές εκρήξεις. Την περασμένη εβδομάδα, περισσότερα από 2.700 άτομα απομακρύνθηκαν από τα χωριά της περιοχής. Η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους ανθρώπους από τις μη-εκκενωμένες περιοχές αυτή τη στιγμή.

Το 2013, είχαμε τις περισσότερες ηφαιστειακές εκρήξεις σε όλο τον κόσμο που έχουν συμβεί ποτέ σε ένα μόνο έτος, και το 2015 απειλεί ήδη να είναι ένας ακόμα χρόνος για τα βιβλία των ρεκόρ.

Ο αριθμός των ηφαίστειων που εκρήγνυνται είναι μεγαλύτερος από τον ετήσιο μέσο όρο του 20ού αιώνα.

Η τελευταία σούπερ – έκρηξη που είδε ο κόσμος ήταν στην Ινδονησία το 1815 -ακριβώς πριν από 200 χρόνια- και η μαζική της έκρηξη επέφερε έναν «χρόνο χωρίς καλοκαίρι» δημιουργώντας παγκόσμια πείνα.

Κάποιοι θα πουν, και λοιπόν; Ιαπωνία – σεισμογενής. Ινδονησία – σεισμογενής. Ελλάδα – σεισμογενής.

Απαντάω πριν, λοιπόν, το πουν:

Δεν είμαι ούτε επιθεωρητής, ούτε δικαστής, ούτε εμπειρογνώμων. Αλλά από τη στιγμή που εκεί έξω, στα χέρια της παγκόσμιας ελίτ που διψά για μείωση πληθυσμού και έλεγχο της και παγκόσμια διακυβέρνηση, υπάρχει υψηλή τεχνολογία που μπορεί να τους προκαλέσει, είναι και οι πρώτοι στη λίστα των υπόπτων. Μετά, έρχεται η μητέρα φύση, πάνω στην οποία ασελγούν καθημερινά.

Πάντως από τις φωτογραφίες, “πειραγμένος” μοιάζει ο ουρανός…

© AllNewz

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares