AllNewz αποκλειστικό Εμπόλεμη Ζώνη

Πανθρησκευτική συνάντηση στο Παρίσι για την Κλιματική Αλλαγή – Παρών και ο Βαρθολομαίος

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην Πόλη του Φωτός, στο Παρίσι, που είναι και η πόλη των “πεφωτισμένων” βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Francois Hollande, για να συμμετάσχει σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή

(Sommet des consciences pour le climat). 

Ο Πατριάρχης παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων, προς τιμήν των συνέδρων.

Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων ήταν ο πρόεδρος της Ιρλανδίας, Μάικλ Χίγκινς, ο Πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και ο πρώην γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εγκληματιών, Κόφι Ανάν.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande είχε προσκαλέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε ένα αντίστοιχο συνέδριο στις Φιλιππίνες, τον περασμένο Φεβρουάριο. Στις Φιλιππίνες που δέχονται απανωτές καιρικές βόμβες και πήγε ο Πάπας για να τους συμβουλέψει να σταματήσουν να γεννούν πολλά παιδιά. 

francois-hollande-et-la-ministre-de-l-ecologie-segolene-royal-suivent-une-intervention-du-sommet-des-consciences-sur-le-climat-le-21-juillet-2015-a-paris_5385905

Παραθέτουμε τα κύρια σημεία από τον χαιρετισμό του Πατριάρχου στο συνέδριο που ήταν στα γαλλικά:

  •  Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για παγκόσμια δικαιοσύνη, μια παγκόσμια οικονομική και τεχνολογική αλληλεγγύη – πάλι καλά που δεν είπε και παγκόσμια διακυβέρνηση! Τεχνολογική αλληλεγγύη την έχουμε, πήγε και ευλόγησε το Cern που προσπαθεί να διαλύσει το σύμπαν!
  • Παρομοίωσε τους σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής με τον Άπιστο Θωμά. Καλύτερα να παρομοίαζε την ηγεσία της εκκλησίας με τον Ιούδα που φιλούσε υπέροχα.
  • Το καθήκον της εκκλησίας είναι να προστατεύσουν το περιβάλλον από τον κακό εγωισμό της ανθρωπότητας. Εσύ φταις άνθρωπε του λαού και όχι η ελίτ που πλουτίζει τόσα χρόνια σε βάρος και του περιβάλλοντος αλλά και της ανθρωπότητας.
  • Η αίσθηση της συμμετοχής των θρησκειών σε αυτήν την κρίσιμη μάχη για τη σωτηρία του πλανήτη μας είναι τριπλή: να εκπαιδεύσει, να μετατρέψει και να δοξάσει. Τι ακριβώς θα μετατρέψει; Όπως λέει και ο Πάπας να μάθουμε στο λιτό βίο. Μήπως και ο Βαρουφάκης είναι επίσης της εκκλησίας;
  • Τα επιστημονικά στοιχεία για τη βιοποικιλότητα, την κλιματική αλλαγή, την αύξηση της φτώχειας και της αδικίας του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των τροφίμων, κλπ, να ολοκληρωθεί η θεολογική όραση, συχνά στατική, ενός κόσμου σε διαρκή αλλαγή. – Να σημειωθεί ότι στο μακροσκελές νέο ευαγγέλιο του Πάπα, αναφέρεται ΥΠΕΡ των μεταλλαγμένων σπόρων και επικροτεί αυτή την τεχνολογία. Μεταλλάξεις όπως λέει κάνει και η ίδια η φύση!
  • Οι επιστήμονες τονίζουν ακούραστα την ανάγκη για μια ριζική αλλαγή στον τρόπο ζωής μας, προκειμένου να μειωθούν οι ρυπογόνες δραστηριότητες που επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή. – Αποανάπτυξη, όπως λέει και η Νέα Αριστερά, το παγκόσμιο κίνημα της Ναόμι Κλάιν και λοιπών σιωνιστών, όπως λέει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και όπως επιτάσσει και υπόσχεται η Ατζέντα 21: Βιώσιμη Ανάπτυξη και είναι τεχνολογία, δεν τρώγεται!
  • Η εποχή μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μοναδική πρόκληση. Ποτέ στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας του πλανήτη, οι άνδρες και οι γυναίκες μας έχουν βρεθεί σε αυτό το σημείο οι «αναπτυγμένες» (χώρες) να μπορούν να καταστήσουν δυνατή την καταστροφή του περιβάλλοντός τους και το δικό τους είδος. – Άρα;;; Να κάνουμε τις αναπτυγμένες απο-αναπτυγμένες, αυτό λέει και η Α21.
  • Με την προοπτική αυτή, μια συμμαχία μεταξύ της σύγχρονης οικολογίας και της επιστημονικής έρευνας για την προστασία και την επιβίωση του φυσικού περιβάλλοντος, και της θεολογίας, ως ένα μεταφυσικό προβληματισμό σχετικά με θρησκευτικά θέματα, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν με πνευματικό βάθος στα κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας. Γι ‘αυτό σας προσκαλούμε όλους, εσάς που είστε ήδη ενήμεροι για τα θέματα αυτά, να γίνετε το φερέφωνο της παρούσας πρόσκλησης-συνείδησης για το κλίμα.
    Πριν από τη σύναψη αυτής της μέτρια απόκριση, θα θέλαμε να συγχαρούμε τις γαλλικές αρχές για τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες για να εργαστούν για τη συνεδρίαση των COP21 που θα διεξαχθεί στο Παρίσι στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Και φυσικά έκανε και μια αναφορά στην εγκύκλιο του Πάπα και στη συνάντηση τους στην Ιερουσαλήμ.

Δεν ξέρω, κάποιοι λένε ότι πλησιάζουμε στο τέλος του κόσμου και δεν θα είναι λόγο της κλιματικής αλλαγής του κακού ανθρώπου. Θα είναι λόγο της εποχής που θα γεμίσει ο πλανήτης από ψευδοπροφήτες και απατηλούς μεσσίες που έχουν το θράσος να μιλούν στο όνομα του Χριστού και να υπηρετούν τον Σατανά. Είναι αυτοί για τους οποίους είπε ο Χριστός, Θα με καλείται με το όνομα μου κι εγώ δεν θα σας ακούω.

Οι μέρες σας μετρημένες πατέρες του σκότους… Έχετε διαλύσει τον πλανήτη για να μας πείσετε “ότι αλλάζει”…

[modal_text_link name=”” class=”” id=””]
[/modal_text_link]

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια