Κίνημα Επιβιώνουμε 🗝

Κουρουμπλής: Βαριά τιμωρία σε όσους δεν κάνουν τα υποχρεωτικά τσεκ απ

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Θυμάστε εκείνη την κλασσική φράση Ελληνίδας μάνας: «Αν χτυπήσεις θα φας πολύ ξύλο;»

Αυτή τη λογική ζήλεψε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και προφανώς, αφού είδε πόσο αντισυνταγματική ήταν η πρώτη του απειλή για κατάργηση του δικαιώματος στην ασφάλιση, είπε να το ελαφρύνει κάπως με νέα απειλή.

Έτσι στα σχέδιά του είναι να καταστήσει υποχρεωτικές για όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιφυλάσσοντας τσουχτερό penalty στους αμελείς πολίτες, οι οποίοι θα παραλείπουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ-απ! 

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς -αλλά όχι στους πολίτες;-αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων. Με τις εξετάσεις αυτές-που ξεκινούν σε συγκεκριμένη ηλικία και επαναλαμβάνονται με συγκεκριμένη συχνότητα (που θα καθοριστεί βάσει των επιστημονικών οδηγιών)-επιτυγχάνεται πρώιμη διάγνωση τεσσάρων νεοπλασματικών νοσημάτων τα οποία έχουν ήδη υψηλή συχνότητα εμφάνισης στην πατρίδα μας. 

Πρόκειται για τους καρκίνους του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του παχέος εντέρου για τους οποίους οι επιδημιολογικές μελέτες φανερώνουν πως επίκειται μεγάλη αύξηση εντός της προσεχούς 20ετίας, εξαιτίας του καπνίσματος και της κακής διατροφής. 

Όπως εξηγεί ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον «Ε.Τ.», η πρόληψη του καρκίνου πρέπει να γίνει συνείδηση όλων των πολιτών-κάτι που δεν ισχύει μέχρι σήμερα. «Σαν λαός είμαστε αμελείς σε ό,τι αφορά την υγεία μας. Το αποδεικνύει το γεγονός πως πρόσφατα υλοποιήθηκε πρόγραμμα αντικαρκινικών εξετάσεων για 60.000 ωφελούμενους στο οποίο προσήλθαν να εξεταστούν μόλις 7.000 άτομα» λέει ο κ. Κουρουμπλής. 

Και συνεχίζει: «Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις προαναφερθείσες εξετάσεις και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν».

Και σχολιάζει ο αρθρογράφος του Ε.Τ. : Η ποινή για την οποία μιλά ο υπουργός είναι δυσβάσταχτη, καθώς υπάρχει σκέψη να επωμίζεται ο αμελής πολίτης το 50% του κόστους της νόσου. Σημειώνεται πως η θεραπεία του καρκίνου ανέρχεται σε… χιλιάδες ευρώ μηνιαίως και κανένας ασθενής δεν μπορεί να πληρώσει τέτοιου είδους εξωφρενικά ποσά από τη τσέπη του-ειδικά στην μνημονιακή Ελλάδα. 

Προσπαθούμε από το πρωί να επικοινωνήσουμε με το υπ. Υγείας για περισσότερες διευκρινήσεις αλλά τα τηλέφωνα δεν απαντούν. Πουθενά δεν αναφέρετε ποιος επωμίζεται το κόστος αυτών των εξετάσεων. Θα τις πληρώσει ο πολίτης, ο οποίος θα επωμιστεί τη συνεχή ταλαιπωρία σε κάποιος εξετάσεις και την ακτινοβολία, αλλά μετά δεν θα έχει τιμωρία;

Επίσης θέλουμε να ζητήσουμε τις εξετάσεις (όχι τα αποτελέσματα, μόνο πότε τις έκαναν) όλων των βουλευτών και όλων των μελών της κυβέρνησης. Ως καλός πολιτικός, αυτό που προτείνεις πρέπει να δίνεις πρώτος το παράδειγμα! Εμπρός, λοιπόν, περιμένουμε τις κολονοσκοπήσεις σας!

Και τρίτον, να προτείνουμε να θεσπιστεί υποχρεωτικός ψυχιατρικός έλεγχος για όσους ασχολούνται ενεργά με την πολιτική.

Ερωτήσεις και προτάσεις, θα σταλούν γραπτώς μέσω του Κινήματος «Επιβιώνουμε».

[button link=”http://nea.allnewz.gr/?page_id=20″ color=”darkgreen” size=”xlarge” type=”3d” shape=”pill” target=”_blank” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”#dd9933|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”#dd9933″ border_width=”1px” shadow=”” icon=”fa-bullhorn” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”center” class=”” id=””]σελίδα επιβιώνουμε – κίνημα «επιβιώνουμε»[/button]

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια