Εμπόλεμη Ζώνη

Η Ιαπωνία ανεβάζει το «Alert» για ηφαίστειο κοντά σε πυρηνικό σταθμό

Οι κάτοικοι της πόλης Kagoshima στα νότια της Ιαπωνίας κλήθηκαν να προετοιμαστούν για μια πιθανή εκκένωση μετά από μια πρόσφατη άνοδο της σεισμικής δραστηριότητας γύρω από το ηφαίστειο Sakurajima, που βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της πόλης

Μια έκρηξη μπορεί επίσης να ενέχει σημαντικό κίνδυνο για τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στο Sendai του οποίου έγινε η επανεκκίνηση του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά από μια παύση τεσσάρων ετών και έξι μηνών.

«Η πιθανότητα για μια μεγάλης κλίμακας έκρηξης έχει γίνει εξαιρετικά υψηλή», φέρεται να δήλωσε νωρίς το Σάββατο η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, αυξάνοντας το “αλέρτ” της στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σχεδόν 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το Mount Ontake, που βρίσκεται στο νησί Honshu, εξερράγη.

Ητελευταία μεγάλη έκρηξη στο Sakurajima έλαβε χώρα το 2013, όταν λοφία της τέφρας που έφτασαν ως την Kagoshima – μια πόλη άνω των 600.000 κατοίκων – και έστειλε κομμάτια από βράχους σε κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας σημαντικές ζημιές αλλά όχι σοβαρούς τραυματισμούς.

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares