AllNewz αποκλειστικό Εμπόλεμη Ζώνη

Τρομοκρατικά σενάρια για τσουνάμι στη Μεσόγειο που «χτυπά» και την Ελλάδα

Ομάδα επιστημόνων, βασιζόμενη σε πειράματα που διενήργησε, υποστηρίζει ότι πολλές παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και της Ιταλίας θα μπορούσαν να αφανιστούν από τον χάρτη σε περίπτωση που εκδηλωνόταν τσουνάμι μετά από έναν μέτριας έντασης σεισμό στη λεκάνη της Μεσογείου.

Τα πειράματα που έκαναν οι επιστήμονες έδειξαν ότι ένα τσουνάμι που θα προκαλούσε σεισμός έντασης έως το πολύ 7 ρίχτερ, θα κατάπινε τις περιοχές σε χαμηλό υψόμετρο. Έτσι, πολυπληθείς πόλεις όπως πχ το Ναύπλιο θα ήταν καταδικασμένες.

Με ασκήσεις προσομοίωσης έδειξαν ακριβώς τι θα συνέβαινε σε περίπτωση σεισμού στη θαλάσσια περιοχή κάτω από τη Σικελία ή την Κρήτη, στα μέρη που βρίσκονται έως και 5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας

Τα κύματα από το προκαλούμενο τσουνάμι θα «χτυπούσαν» Ελλάδα, Ιταλία και Λιβύη, ενώ μια έκταση 1,35 τετραγωνικών μιλίων θα βυθιζόταν στην Κρήτη.

Γύρω από τη Μεσόγειο ζουν σχεδόν 130 εκατ. άνθρωποι και πολλοί εξ αυτών ενδέχεται να μην λάβουν καν πληροφόρηση πριν «χτυπήσει» ένα τσουνάμι.

tsounami.png.pagespeed.ce.ilSoJlvXXK

Ο επικεφαλής της μελέτης προσομοίωσης, καθηγητής Αχιλλέας Σαμαράς από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, αναφέρει:

«Αν και τα τσουνάμι που προκαλούνται από τους προσομοιασμένους σεισμούς δεν είναι μικρά, υπάρχουν ιστορικά καταγεγραμμένα πολύ μεγαλύτερα τσουνάμι σε σχέση με την ένταση των σεισμών και τις πληγείσες τοποθεσίες που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή.  Για παράδειγμα, μια ομαδοποίηση των σεισμών, η μεγαλύτερη με μέγεθος μεταξύ 8,0 και 8,5, χτύπησε στα ανοικτά των ακτών της Κρήτης το 365 μ.Χ.. Το τσουνάμι κατέστρεψε προκύπτει αρχαίες πόλεις στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αίγυπτο, σκοτώνοντας περίπου 5000 άτομα στην Αλεξάνδρεια και μόνο. Πιο πρόσφατα, ένας σεισμός μεγέθους περίπου 7,0 έπληξε την περιοχή της Μεσσήνης στην Ιταλία το 1908, προκαλώντας ένα τσουνάμι που σκότωσε χιλιάδες, με τα παρατηρούμενα κύματα σε τοπικό επίπεδο που υπερβαίνει τα 10 μέτρα σε ύψος.

»Οι εξομοιώσεις μας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσει τις δημόσιες αρχές και τους φορείς χάραξης πολιτικής ώστε να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων των σεναρίων για τσουνάμι στη Μεσόγειο, τον εντοπισμό των ευάλωτων παράκτιων περιφερειών για κάθε σενάριο, και να σχεδιάσει κατάλληλα την υπεράσπισή τους».

Επίσης θα βοηθούσαν να αυξηθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου για όλες αυτές τις χώρες, σωστά; Γιατί η νέα τρέλα αυτών των «σεναρίων» συνήθως «εξυπηρετεί» περισσότερο τα hedge funds, παρά τους πολίτες.

Τα αποτελέσματα των πειραμάτων της ομάδας δημοσιεύονται στην εφημερίδα Ocean Science και, όπως αναφέρεται, η προσομοίωση έχει προγραμματιστεί με βάση πληροφορίες για τον πυθμένα της θάλασσας και τα τοπογραφικά της ακτογραμμής.

Σημειώνεται ότι στη Μεσόγειο, μεγάλα τσουνάμι σημειώνονται κατά μέσον όρο μια φορά στα 1000 χρόνια, στην… προ HAARP εποχή!

Δείτε εδώ όλη τη μελέτη και εικόνες από την προσομοίωση τσουνάμι.

Εκτός αυτού, κάτι τέτοια σενάρια, για όσους “έχουν γνώση”, λειτουργούν έμμεσα και ως απειλή… Βέβαια, όταν την απειλή την δημοσιοποιείς, αυτή χάνει την αξία της. Σωστά;

Κοινοποιήστε, λοιπόν!

Σεισμός κατόπιν παραγγελίας

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια