Εμπόλεμη Ζώνη

Η αμμοθύελα σάρωσε Λίβανο, Κύπρο, Συρία, Ιορδανία, Ισραήλ

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή ή αναπαραγωγή ολόκληρων ή μέρους των άρθρων καθώς και του υλικού της ιστοσελίδας μας βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Για δεύτερη μέρα ισχυρή αμμοθύελλα σαρώνει περιοχές της Μέσης Ανατολής

Δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι να νοσηλευτούν στον Λίβανο. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν τον πόλεμο και τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Σύννεφα σκόνης κάλυψαν επίσης το Ισραήλ, την Ιορδανία και την Κύπρο.

[pullquote]

Το πυκνό πέπλο άμμου στάθηκε η αιτία να σταματήσουν και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Συρία.

“ Υποφέρουμε. Είναι πολύ παράξενο αυτό που συμβαίνει. Παίρνουμε προφυλάξεις, φοράμε μάσκες αλλά κατάσταση είναι τραγική. Παντού υπάρχει κίνηση,” τόνισε ένας πολίτης.

[/pullquote]

Λιγότερες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη Συρία, καθώς η καταιγίδα κάλυψε τον ουρανό, δήλωσε ο Ράμι Αμπντουλραχμάν από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν ηλεκτρονικά φωτογραφίες που δείχνουν τεράστια σύννεφα με σκόνη. Θύελλες οι οποίες συνοδεύονται από σκόνη πλήττουν συχνά τη Μέση Ανατολή στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά επικεντρώνονται στο Ιράκ και στην περιοχή του Κόλπου, όπου σύννεφα άμμου μαζεύονται πάνω από άνυδρες περιοχές.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της αμμοθύελλας και 750 νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα.

Το υπουργείο προειδοποίησε τους κατοίκους, ιδίως όσους έχουν προβλήματα υγείας, τις έγκυες και τους ηλικιωμένους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, ενώ, όταν βγαίνουν έξω, τους συστήνει να φορούν απαραίτητα μάσκα.

[modal_text_link name=”” class=”” id=””][/modal_text_link]

Η ορατότητα περιορίστηκε σε μερικές εκατοντάδες μέτρα δίπλα στη θάλασσα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό, όπου η υγρασία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Πολλοί εργάτες φορούσαν την Τρίτη χειρουργικές μάσκες.

Στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου τα καταστήματα και τα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια