Εμπόλεμη Ζώνη

Ιαπωνία: Δύο αγνοούμενοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την Ιαπωνία. Πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν αναγκάσει περίπου 100.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε «ειδικό συναγερμό» για τις περιφέρειες Τοτσίγκι και Ιμπαράκι, βόρεια του Τόκιο.

Στην περιφέρεια του Τοτσίγκι 90.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ σε 80.000 άλλους έγινε απλώς σύσταση να απομακρυνθούν, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Εντολή να φύγουν από τα σπίτια τους δόθηκε επίσης σε περισσότερους από 20.000 κατοίκους στην Ιμπαράκι.

Κάποια σπίτια παρασύρθηκαν από τα ρεύματα που σχηματίστηκαν ή καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις.

Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν μια 63χρονη, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε και κατέστρεψε το σπίτι της. 

Ο δεύτερος αγνοούμενος είναι ένας 70χρονος στην πόλη Τζόσο, βόρεια του Τόκιο. Γι’αυτόν εκφράζονται φόβοι ότι παγιδεύτηκε στο σπίτι του το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά. 

Περίπου 10 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εξάλλου από το πέρασμα του τυφώνα Έταου, ο οποίος απομακρύνθηκε προς τα βορειοδυτικά αφού διέσχισε το κεντρικό τμήμα της χώρας.

[modal_text_link name=”” class=”” id=””][/modal_text_link]

Ιδού οι εγ-κλιματικές ενέργειες:

Japan.2015252.aqua.1km

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares