Εμπόλεμη Ζώνη

Γαλλική Ριβιέρα: Σκηνικό απόλυτης καταστροφής!

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή ή αναπαραγωγή ολόκληρων ή μέρους των άρθρων καθώς και του υλικού της ιστοσελίδας μας βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Σε πιάνει η ψυχή σου βλέποντας όλη αυτή την καταστροφή γνωρίζοντας μάλιστα ότι δεν είναι χέρι Θεού αλλά διαβόλου με μπόλικους συνενόχους από δίπλα

Οι εικόνες από το ελικόπτερο καταγράφουν σκηνές αποκάλυψης στις πληγείσες περιοχές της γαλλικής Ριβιέρας.

Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες από τα ορμητικά νερά, που μετέτρεψαν σε χειμάρρους τους δρόμους μετά την καταρρακτώδη βροχόπτωση, το βράδυ του Σαββάτου.

16 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν αγνοούμενοι για τους οποίους εκφράζονται φόβοι ότι δεν πρόκειται να βρεθούν ζωντανοί.

Οι κάτοικοι είδαν τις περιουσίες τους να παραδίδονται στο μένος της φύσης και προσπάθησαν να περισώσουν ότι μπορούσαν, αλλά εκτέθηκαν εκείνοι σε μεγάλο κίνδυνο.

«Υπάρχουν πέντε αγνοούμενοι. Είχαν πάει να πάρουν τα οχήματά τους και ουδέποτε επέστρεψαν» λέει μία κάτοικος του Μαντελιέ ενώ μία άλλη προσθέτει:«Πήγαν διότι έβλεπαν το νερό να ανεβαίνει και δεν ξέρω τί τους συνέβη μετά».

Η πυροσβεστική υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει εκατοντάδες φορές για να απεγκλωβίσει κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Σε δεκάδες περιοχές τα προβλήματα παραμένουν με κυριότερο αυτό της ηλεκτροδότησης, το οποίο αποκαθίσταται σταδιακά, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα.


 

σχετικά:

Καιρική βόμβα στη Γαλλική Ριβιέρα – 13 νεκροί!

Στην ίδια κατηγορία