Εμπόλεμη Ζώνη

Καιρική βόμβα στην Ηλεία σάρωσε τα πάντα

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Ζημιές από τους ισχυρούς ανέμους με πτώσεις δέντρων σε Πύργο, Κρέστενα, Ολυμπία

JAS_4228Το μπουρίνι που διέσχισε όλη την Ηλεία δεν άφησε ανεπηρέαστη την πρωτεύουσα τον Πύργο, αλλά και τα νότια μέρη του νομού. Ιδιαίτερα στον Πύργο το μπουρίνι προκάλεσε δεκάδες πτώσεις δέντρων και ζημιές σε σπίτια. Μεγάλες είναι η ζημιές σύμφωνα με πληροφορίες στα χωριά του Βουνάργου και του Πύργου προς Οινόη, στη διαδρομή της κακοκαιρίας.

Μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου που δέχθηκε περίπου κλήσεις για να αντιμετωπίσει 15 συμβάντα, συνέδραμε και η Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου. Πτώσεις δέντρων, σοβαρές ζημιές στις περιφράξεις, τις εισόδους και στα μπαλκόνια των σπιτιών. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα μέσα σε αυτή την κατάσταση με την κακοκαιρία, αναφέρει το ilialive.gr

Πέρα από τον Πύργο πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν κατά μήκος της Ε.Ο. Πύργου – Τριπόλεως, στο δρόμο από Ολυμπία προς Μακρίσια και επίσης στο δρόμο από Αλφειούσα προς Φράγμα Αλφειού. Και εκεί επενέβησαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Κρέστενα και την Ολυμπία. Πτώσεις δέντρων επίσης σημειώθηκαν στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας στη θέση Πεππέ.

Σε πολλά σημεία του νομού το δίκτυο της ΔΕΗ, αλλά και του ΟΤΕ υπέστησαν καταστροφές. Τόσο από πτώσεις και στύλων όσο και από δέντρα που έπεσαν και παρέσυραν τα καλώδια. Συνεργεία των δύο εταιριών εργάστηκαν συνεχόμενα μέσα στη νύχτα για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες και να δώσουν και πάλι παροχή στους καταναλωτές.

“Πνίγηκαν” Κυλλήνη και Ανδραβίδα από την κακοκαιρία

killini1a_1c9b3984f8a3cf38c4cc9d09eb65347b

Πολλά προβλήματα με πτώσεις δέντρων αλλά και πλημμύρες, κυρίως δρόμων αλλά και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, έφερε η χθεσινή καταιγίδα που ξέσπασε το απόγευμα σε όλη την Ηλεία, κάνοντας έντονη την παρουσία της στον Κάμπο αλλά και την Αμαλιάδα. Η ξαφνική νεροποντή και ο δυνατός αέρας, προκάλεσαν αρκετά προβλήματα σε Ανδραβίδα, Κυλλήνη Τραγανό και Λεχαινά, με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. 

Στο στόχαστρο του καιρού βρέθηκαν και πολλά χωράφια, η αγωνία των αγροτών ήταν διάχυτη για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν πηγαίνοντας στις περιουσίες τους. Η καταιγίδα διήρκεσε λιγότερο από δύο ώρες, αλλά όπως λένε κάτοικοι του κάμπου, δε ήταν η διάρκεια της βροχής που προκάλεσε τα προβλήματα, όσο ή ένταση της.

Στην Αμαλιάδα το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν κυρίως οι ισχυροί άνεμοι που οδήγησαν σε πτώσεις δέντρων, η Πυροσβεστική Αμαλιάδας σε αντίθεση με τα Λεχαινά, έλαβε πολλές κλήσεις και όλα τα οχήματά της ήταν σε σημεία όπου απομάκρυναν από τους δρόμους που εμπόδιζαν την κυκλοφορία δέντρα αλλά και στύλους δικτύων που έπεσαν από τον αέρα.

πηγή: ilialive.gr

Δείτε λοιπόν τι είναι αυτό που χαλάει καιρό και ψυχολογία. Και χτες προειδοποιήσαμε ότι θα υπάρξουν και πάλι καταστροφές:

  • χημικοί αεροψεκασμοί
710, 2015

Χημικοί αεροψεκασμοί – Καιρικές επιθέσεις – Ψυχοτρονική επέμβαση

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια