Επιβιώνουμε Κίνημα Επιβιώνουμε 🗝 Χημικοί αεροψεκασμοί

8 Πιθανές αιτίες για να νιώθετε μεταλλική γεύση στο στόμα σας

Μήπως το στόμα σας έχει τη γεύση μεταλλική; Η κατάσταση είναι πιο συχνή από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε

Μια μεταλλική γεύση μπορεί να υποδηλώνει σοβαρή ασθένεια, όπως προβλήματα στα νεφρά ή το συκώτι, μη διαγνωσμένο διαβήτη ή ορισμένων μορφών καρκίνου. Αλλά αυτοί οι λόγοι δεν είναι συχνές και συνήθως συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα.

Αν είστε κατά τα άλλα υγιείς, η αιτία συνήθως είναι καλοήθης, αναφέρει ότι η οικογενεική Ιατρός Michael Rabovsky, πρόεδρος του Τμήματος Οικογενειακής Ιατρικής και ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ιατρικής της Κλινικής Κλίβελαντ.

Αν μια μεταλλική γεύση στο στόμα σας είναι το μόνο παράπονό σας, η αιτία μπορεί να είναι ένα από πολλές, μεταξύ των οποίων τα συνταγογραφούμενα φάρμακα ή ιατρική κατάσταση. Εδώ, σύμφωνα με τον Δρ Rabovsky, είναι οκτώ αιτίες μια μεταλλική γεύση στο στόμα σας.

  1. Κακή στοματική υγιεινή – Αν δεν βουρτσίζετε τακτικά τα δόντια, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι προβλήματα στα δόντια και τα ούλα, όπως ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα και μόλυνση των δοντιών. Όταν αυτές οι λοιμώξεις τακτοποιηθούν, η μεταλλική γεύση συνήθως φεύγει αφού έχει φύγει και η μόλυνση.
  2. Συνταγογραφούμενα φάρμακα – Τα φάρμακα αυτά περιλαμβάνουν αντιβιοτικά όπως η τετρακυκλίνη, η αλλοπουρινόλη για την ουρική αρθρίτιδα φάρμακο, λίθιο το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων ψυχιατρικών καταστάσεων και κάποια καρδιακά φάρμακα. Το σώμα σας απορροφά το φάρμακο και βγαίνει στο σάλιο. Επίσης, φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν ξηροστομία, όπως τα αντικαταθλιπτικά, μπορεί να είναι ένοχα. Αυτά μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση σας.
  3. Μη συνταγογραφούμενα – Βιταμίνες ή πολυβιταμίνες – Πολυβιταμίνες με βαρέα μέταλλα (όπως χαλκός, ψευδάργυρος ή χρώμιο) ή του κρυώματος, (όπως παστίλιες ψευδαργύρου) μπορεί να προκαλέσουν μεταλλική γεύση. Το ίδιο και οι βιταμίνες, συμπληρώματα σιδήρου και ασβεστίου.
  4. Λοιμώξεις – Άνω λοιμώξεις του αναπνευστικού, κρυολογήματα και ιγμορίτιδα αλλάζουν την αίσθηση της γεύσης. Αυτό είναι προσωρινό και συνήθως τελειώνει όταν η λοίμωξη σταματήσει.
  5. Θεραπεία του καρκίνου – Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο με χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία μπορεί να εμφανίσουν μια μεταλλική γεύση.
  6. Εγκυμοσύνη – Κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, μερικές γυναίκες νιώθουν μια αίσθηση αλλαγής της γεύσης. Μία από αυτές τις αλλαγές μπορεί να είναι μια μεταλλική γεύση.
  7. Άνοια – Άτομα με άνοια συχνά έχουν ανωμαλίες στη γεύση. Οι γευστικοί κάλυκες συνδέονται με νεύρα στον εγκέφαλο. Ανωμαλίες στη γεύση μπορεί να συμβεί όταν το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με την γεύση δεν λειτουργεί σωστά.
  8. Έκθεση σε χημικές ουσίες – Εάν έχετε εκτεθεί σε υδράργυρο ή μόλυβδο, εισπνέοντας υψηλά επίπεδα αυτών των ουσιών συχνά μπορεί να σας δημιουργηθεί μια μεταλλική γεύση.

Ο Δρ Rabovsky λέει ότι αν αντιμετωπίζετε μια μεταλλική γεύση, είναι καλύτερα να μιλήσετε με το γιατρό σας, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να καθορίσει εάν έχετε μια σοβαρή ασθένεια ή πάθηση.

Εμείς πάλι λέμε ότι αν έχετε μεταλλική γεύση, όντας κατά τα άλλα υγιής και χωρίς να συντρέχουν οι 7 πρώτοι λόγοι, τότε είναι ο 8ος κι απλώς ακόμα δεν το ξέρετε. Σύμφωνα με τις μελέτες και καταγγελίες ακτιβιστών σε παγκόσμια κλίμακα, η μεταλλική γεύση οφείλεται καθαρά και μόνο σε αυτό:

Νομός Λασιθίου – σήμερα!

Τόνοι χημικών πέφτουν τις τελευταίες μέρες στον αέρα μας, τα εισπνέουμε, πάνε στο νερό μας και στην τροφή μας!!!

Αν, λοιπόν δεν θες άλλο, δεν θες άλλη πίκρα στο στόμα, δεν θες να σε ψεκάζουν σαν κατσαρίδα, έλα μαζί μας – μαζευόμαστε!!!

επιβιώνουμε _400x400  [button link=”http://nea.allnewz.gr/?page_id=20266″ color=”lightgray” size=”xlarge” type=”3d” shape=”pill” target=”_blank” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” shadow=”” icon=”fa-key” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]Κίνημα Επιβιώνουμε[/button]

 

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares