Κίνημα Επιβιώνουμε 🗝

Wikileaks: Διέρρευσε η συμφωνία TPP • Υπερκυβέρνηση πολυεθνικών • Φίμωση λόγου & Τύπου

Το Wikileaks δημοσίευσε την Παρασκευή το κεφάλαιο για τα «δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας» της μυστικής συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, TPP, που υπεγράφη από 12 χώρες και αφορά το 40% της παγκόσμιας οικονομίας

Το κεφάλαιο αυτό περιέχει νέους περιορισμούς όσον αφορά τα γενόσημα φάρμακα, τα οποία μέχρι τώρα είναι φθηνότερα από αυτά της φαρμακευτικής βιομηχανίας, ενώ παράλληλα αποτελεί και σοβαρό πλήγμα για την ελευθερία λόγου και Τύπου.


διαβάστε σχετικά:

Υπεγράφη η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου TPP – Εκτίναξη των τιμών των φαρμάκων


Tα έγγραφα που διέρρευσαν έχουν ημερομηνία 6 Οκτωβρίου, την ίδια μέρα δηλαδή που η εμπορική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ των ΗΠΑ, του Καναδά , της Ιαπωνίας και 9 ακόμη χωρών του Ειρηνικού. Ολόκληρο το κείμενο της TPP, όπως σημειώνει το Wikileaks, θα δημοσιοποιηθεί επίσημα μετά τις 19 Οκτωβρίου, όταν είναι οι καναδικές εκλογές, αν και ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δεσμευτεί για μετά και την ψήφιση της από το αμερικανικό Κονγκρέσο.

Το Public Citizen σημειώνει στην ανάλυση του πάνω στο κεφάλαιο που διέρρευσε: «Εάν η TPP εγκριθεί, οι κανόνες της θα πλήξουν τον ανταγωνισμό των γενόσημων, καθιστώντας έτσι τα φάρμακα ακριβότερα και εξαρχής και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δηλαδή για πολλούς απλησίαστα»

[modal_text_link name=”” class=”” id=””]

[/modal_text_link]

Τονίζεται επίσης, ότι όλες οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία θα πρέπει να υπακούσουν σε αυτούς τους κανόνες, ανεξάρτητα από τον πλούτο της καθεμίας και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της. Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι όροι αυτοί εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες αμερικανικές φαμρακευτικές εταιρείες, ανεβάζοντας τις τιμές των φαρμάκων.

«Απειλή για την παγκόσμια ελευθερία της έκφρασης»

Σε άλλο σημείο του κεφαλαίου δίνεται στα κράτη περισσότερη εξουσία για να εμποδίζουν τη δημοσιοποίηση «δυσάρεστων» πληροφοριών διευκολύνοντας ΚΑΙ συντομεύοντας τις νομικές διαδικασίες σε περίπτωση που κριθεί ότι η δημοσιοποίηση είναι «επιζήμια για την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις ή την εθνική ασφάλεια μίας χώρας – μέλους» δηλαδή, όπως εξηγεί ο Guardian, αν μία ενδεχόμενη δίκη θα διέδιδε τις πληροφορίες. 

«Το κείμενο πνευματικών δικαιωμάτων της TPP επιβεβαιώνει τους φόβους ότι μία τέτοια συμφωνία αποτελεί σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ελευθερία της έκφρασης και για βασικά δικαιώματα όπως η πρόσβαση σε φάρμακα και πληροφορίες» τονίζει ο Evan Greer, επικεφαλής της διαδικτυακής ομάδας ακτιβιστών Fιght for the Future.

Συμπληρώνει ότι: «κανείς δεν θα πρέπει να εκπλαγεί από κάτι τέτοιο. Ήταν φανερό σε όλους όσους ακολούθησαν τις διαδικασίες, αφού είναι γνωστό ότι γραφειοκράτες και μονοπωλιακές εταιρείες έχουν περισσότερη πρόσβαση σε αυτές τις συμφωνίες από ότι εκλεγμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Φυσικά το αποτέλεσμα θα ήταν κάτι τέτοιο.»

Πάμε για φίμωση με λίγα λόγια!!! Αυτό απαιτεί η Νέα Παγκόσμια Τάξη!

Ολόκληρο το «Κεφάλαιο Πνευματικών Δικαιωμάτων» της TPP που δημοσίευσε το Wikileaks

[modal_text_link name=”” class=”” id=””]

WikiLeaks TPP IP Chapter 051015

[/modal_text_link]

Το πλήρες αρχείο του Wikileaks με links:

Expert Analysis: “Ambiguity Leads to Fallacy: Biologics Exclusivity in the Trans-Pacific Partnership” (PDFHTML).

Expert Analysis: “Pharmaceutical Provisions in the TPP” (PDFHTML).

Expert Analysis: “TPP Transition Periods on Pharmaceutical Intellectual Property Rules” (PDFHTML).

Expert Analysis: “International Convention for the Protection of New Varieties of Plants 1991 (UPOV91)” (PDFHTML).

Expert Analysis: “Propiedad intelectual en el Tratado Transpacífico” (PDFHTML).

Expert Analysis: “Public Citizen – WikiLeaks Publication of Complete, Final TPP Intellectual Property” (PDFHTML).

[button link=”http://nea.allnewz.gr/?page_id=20266″ color=”lightgray” size=”xlarge” type=”3d” shape=”pill” target=”_blank” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” shadow=”” icon=”fa-key” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]Κίνημα Επιβιώνουμε[/button]


Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares