AllNewz

Στο προσκήνιο και πάλι το «Τέλος Ακινησίας» |Ατζέντα 21

Στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου της χώρας έχουν επανέλθει οι φορολογικές ακινησίες αυτοκινήτων οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 600.000 ΙΧ

Η κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας στα τέλη του κάθε έτους αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για τις εφορίες αλλά και για το υπουργείο Οικονομικών το οποίο βλέπει να μειώνονται τα έσοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου προσανατολίζονται να επιβάλλουν ένα μικρό Τέλος Ακινησίας στα οχήματα που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας με διπλό στόχο.

Από την μία μεριά θα καταγραφεί αύξηση εσόδων και από την άλλη θα αποτρέψουν άλλους ιδιοκτήτες να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

Το κόστος για το Τέλος Ακινησίας εξετάζεται να κυμαίνεται από 20 ευρώ χωρίς να έχει οριστεί η υψηλότερη τιμή χρέωσης αλλά αν πολλαπλασιάσει κανείς τη χαμηλότερη χρέωση με τις 600.000 κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας τότε θα αντιληφθεί πως το αποτέλεσμα ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ!

Αν βέβαια οι χρεώσεις για το Τέλος Ακινησίας αυξάνονται ανάλογα με τον κυβισμό του κινητήρα τότε ανάλογα θα αυξάνονται και τα έσοδα καθώς αν υπολογίζει κανείς πως το συγκεκριμένο Τέλος κατά μέσο όρο ανέλθει σε 30 ευρώ τότε το αποτέλεσμα θα είναι 18 εκατ. ευρώ…

Ωστόσο εξαιτίας της φοροεπιδρομής που έρχεται το οικονομικό επιτελείο εξετάζει και ένα άλλο ενδεχόμενο για το Τέλος Ακινησίας το οποίο συνδέεται με το Περιουσιολόγιο.

Δηλαδή τα αυτοκίνητα που θα καταγραφούν στο Περιουσιολόγιο είτε έχουν πινακίδες είτε δεν έχουν θα αποτελούν πάγια Περιουσιακά στοιχεία και θα φορολογούνται κανονικά!

Επίσης ένα ακόμη «καυτό» θέμα για το υπουργείο Οικονομικών αφορά στους κατόχους αυτοκινήτων που δεν καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας και ανέρχονται πάνω από 1 εκατομμύριο!

Η Ατζέντα 21 δεν αγαπάει καθόλου το αυτοκίνητο

Κι αν νομίζετε ότι όλη αυτή η σκορδοκαΐλα αφορά μόνο στο εισπρακτικό της υπόθεσης, ξανα-νομίστε. Η Ατζέντα 21 δεν αγαπάει καθόλου το αυτοκίνητο, καθόλου το Ι.Χ. Γι’ αυτό και όλη η πρεμούρα με τους φόρους ανάλογα με την κατανάλωση κλπ που στην τελική δεν έχει να κάνει με τέλος “κυκλοφορίας” αλλά με τέλος υποτιθέμενης περιβαλλοντολογικής επιβάρυνσης.

Σταδιακή μείωση μέχρι την πλήρη κατάργηση του ΙΧ είναι στα σχέδια τους, ώστε ο κόσμος να κυκλοφορεί μόνο με ΜΜΜ και ποδήλατα. Πλην της ελίτ, βεβαίως βεβαίως, η οποία θα μπορεί είτε να καλύπτει το πράσινο τέλος, είτε να αγοράζει τα νέας τεχνολογίας αυτοκίνητα όποτε θελήσει.

Και δια του λόγου μου το αληθές, αλλά και να προλάβω αυτούς που έχουν τη λέξη «συνωμοσίες» στο στόμα σαν καραμέλα:

Στιγμιότυπο 2015-10-14, 8.10.08 μ.μ.Έχουν στηθεί ακόμα και ΜΚΟ παγκοσμίως για την προώθηση του ποδηλάτου: «Το Διεθνές Ταμείο για τα Ποδήλατα είναι μια μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική, υποστηρικτική οργάνωση, που προάγει τη βιώσιμη μεταφορά και τη «συνειδητοποίηση» σε διεθνές επίπεδο. Οι σημαντικές περιοχές της δραστηριότητας του είναι η μη-μηχανοποιημένη πολεοδομία, η οικονομική ανάπτυξη, η εκπαίδευση για την ασφάλεια στα ποδήλατα, ο υπεύθυνος ταξιδιωτικός και κυκλικός τουρισμός, και τα διαπολιτισμικά, εκπαιδευτικά προγράμματα.»

22tanzania-victoria-lake_434326-thumb-largeΤο ποδήλατο στις υπανάπτυκτες χώρες είναι από τα βασικά μέσα μεταφοράς. Τώρα όμως έχει αρχίσει και στην Ευρώπη να εφαρμόζεται η πολιτική του «ποδήλατου πόλης», όπου, με μια μηνιαία κάρτα έχεις ποδήλατο δημόσιας χρήσης.

Είπαμε η Α21 υποσχέθηκε να κλείσει την ψαλίδα ανάμεσα σε ανεπτυγμένο και υπανάπτυκτο κόσμο, αλλά… προς τον δεύτερο, προς τα κάτω!!!

Διαβάστε:

Τι είναι η Ατζέντα 21 που κρύβουν στα φανερά

[button link=”http://nea.allnewz.gr/?page_id=20266″ color=”lightgray” size=”xlarge” type=”3d” shape=”pill” target=”_blank” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” shadow=”” icon=”fa-key” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]Κίνημα Επιβιώνουμε[/button]
Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Add comment

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares