Εμπόλεμη Ζώνη

Φονικός σεισμός 7,5 σε Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ινδία

Τουλάχιστον 180 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε σεισμό μεγέθους 7,5 που έπληξε στο βόρειο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Ινδία. Υπάρχουν φόβοι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί

σεισμός 2Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο γα 100 νεκρούς τόσο στο Αφγανιστάν, όπου βρίσκεται το επίκεντρο, όσο και στο γειτονικό Πακιστάν, αλλά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ανέβηκε στους 180, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς η επικοινωνία με τις περιοχές κοντά στο επίκεντρο έχουν διακοπεί.

Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι το Νέο Δελχί και προκάλεσε τρόμο στο ινδικό Κασμίρ.

«Η γη άρχισε να τρέμει. Πανικοβληθήκαμε και βγήκαμε τρέχοντας από το κτίριο. Τα κτίρια άρχισαν να σείονται και ένιωσα ότι βυθιζόμαστε. Για το λόγο αυτό όλοι οι υπάλληλοι βγήκαμε έξω και περιμένουμε. Τρομάξαμε πολύ», δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης Σριναγκάρ στην Ινδία.

σεισμός 1Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην απομονωμένη ορεινή περιοχή Χίντου Κους, στο βόρειο Αφγανιστάν, κοντά στην πόλη Φαϊζαμπάντ, 254 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καμπούλ.

Στο Πακιστάν, οι αρχές κάνουν επισήμως λόγο για πάνω από 70 νεκρούς στα βόρεια της χώρας. Στην πόλη Πεσαβάρ, τουλάχιστον 150 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Στο Αφγανιστάν, 12 μαθήτριες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου, όταν προκλήθηκε πανικός κατά τη διάρκεια εκκένωσης σχολείου θηλέων.

Ο νέος ισχυρότατος σεισμός έρχεται έξι μήνες μετά το πολύνεκρο χτύπημα του εγκέλαδου στο Νεπάλ, που κόστισε τη ζωή σε 9.000 άτομα.

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares