Εμπόλεμη Ζώνη

Μεγάλες οι καταστροφές του φονικού σεισμού στη Λευκάδα

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικός κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στους τρεις ανέρχονται τα θύματα του • Δρόμοι κόπηκαν στα δύο • Κατέρρευσαν σπίτια και εκκλησίες • Δέκα σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα

Οι κάτοικοι στη Λευκάδα συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα των 6,1 Ρίχτερ του Εγκέλαδου σήμερα το πρωί στις 9:10 που χτύπησε 13 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού. Σύμφωνα με το lefkasnews.gr, οι νεκροί μέχρι στιγμής στη νότιο Λευκάδα έχουν ήδη φτάσει τους 3.

Οκτώ άτομα, επίσης, τραυματίστηκαν ελαφρά και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Λευκάδας. Μεταξύ των τραυματιών είναι ένα 12χρονο αγόρι από το χωριό Βασιλική, μια 88χρονη γυναίκα  από το χωριό Πινακοχώρι, ένα 10χρονο αγόρι από την περιοχή της Λυγιάς και ένας άνδρας 45 ετών από τη Λευκάδα. Υπενθυμίζεται πως το νοσοκομείο Λευκάδας εξυπηρετεί μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ γιατροί του νοσοκομείου έχουν ξεκινήσει για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής προκειμένου να το ενισχύσουν.

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί η ευρύτερη περιοχή της Βασιλικής, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στις περιοχές Ασπρογερακάτα, Δράγανο, Άγιο Νικήτα και Αθάνι.

Σε πολλούς δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία εξαιτίας των κατολισθήσεων.

Δέκα σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα στο χωριό Ερισσό, στη βόρεια Κεφαλονιά. Eχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από το πρωινό χτύπημα του Εγκέλαδου, και σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι των σπιτιών θα φιλοξενηθούν σε πανδοχείο της περιοχής για να περάσουν εκεί τη νύχτα.

Στην περιοχή της Ερισσού πρόκειται να μεταβεί ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης για δει από κοντά το μέγεθος των ζημιών. Ακόμα, στην περιοχή της Πάλλικής, και πιο συγκεκριμένα στο Ληξούρι, δύο κτίρια που είχαν κριθεί ακατάλληλα στους μεγάλους σεισμούς του 2014 καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ αρκετά κτίρια που ήταν «ταλαιπωρημένα» από τους προηγούμενους σεισμούς εμφάνισαν ζημιές.

Σοβαρές ζημιές και στην Ιθάκη

Ζημιές όμως από την ισχυρή σεισμική δόνηση υπέστη και η Ιθάκη σε εκκλησίες, σπίτια, καταστήματα, αλλά και στο οδικό δίκτυο του νησιού. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού, Διονύσης Στανίτσας, «ο κόσμος είναι αυτή τη στιγμή στον δρόμο. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι αμέτρητες, ενώ μηχανήματα του δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν τα βράχια που έχουν κλείσει το οδικό δίκτυο του νησιού». «Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Την ίδια ώρα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής βρίσκεται στην Ιθάκη προκειμένου να βοηθήσει τις ενέργειες του δήμου. «Όλη η υπηρεσία είναι σε επιφυλακή» δήλωσε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος.

‘Οπως αναφέραμε και προηγουμένως έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι είναι αποτέλεσμα των αεροψεκασμών που είχαν προηγηθεί και του HAARP που ακολούθησε!

Κάντε δουλειά σας, δεν είναι δική μας υπόθεση ποιος χειραγωγεί τον καιρό και τις τεκτονικές μας πλάκες. Είναι δουλειά.. των “άλλων”!

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια