Επιβιώνουμε Κίνημα Επιβιώνουμε 🗝

Καταδίκη της Κομισιόν για μη απαγόρευση δυνητικά επικίνδυνων χημικών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέτυχε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αναγνωριστούν και να απαγορευτούν ουσίες που ενοχοποιούνται για ορμονικές διαταραχές, αποφάνθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η Κομισιόν έχει τώρα περιθώριο δύο μηνών για να ασκήσει έφεση.

Το δικαστήριο εξέτασε προσφυγή της Σουηδίας για λογαριασμό και άλλων σκανδιναβικών χωρών, υποστηρίζοντας ότι οι διαδικασίες για την αναγνώριση των λεγόμενων «ενδοκρινικών διαταρακτών» – ουσιών που μιμούνται τη δράση φυσικών ορμονών- έχουν ουσιαστικά παγώσει.

Οι «ένοχες» ουσίες σε πλαστικά, τρόφιμα και καλλυντικά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του, ήταν υποχρεωμένη να καθορίσει επιστημονικά κριτήρια για την αναγνώριση ενδοκρινικών διαταρακτών μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 το αργότερο, κάτι που δεν έχει γίνει ως σήμερα.

Για διαταραχές του ανθρώπινου ενδοκρινικού συστήματος έχουν κατηγορηθεί ουσίες που χρησιμοποιούνται σε πλαστικά, σε τρόφιμα και καλλυντικά, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία.

Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου χαιρέτισαν η κυβέρνηση της Σουηδίας αλλά και η περιβαλλοντική οργάνωση ClientEarth, σύμφωνα με την οποία τα εν λόγω χημικά επηρεάζουν την ανάπτυξη των παιδιών και τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών και επιπλέον αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

πηγή: Το Βήμα

Λες και δεν το ξέρουν, αλλά τα λόμπι και η μείωση πληθυσμού έχουν προτεραιότητα – διαβάστε παρακάτω:

Προϊόντα προσωπικής υγιεινής συνδέονται με τον καρκίνο των όρχεων και την ανδρική στειρότητα

Τρόφιμα, τα καινούρια όπλα!

84.000 χημικά και τρόφιμα απειλούν τη γονιμότητά μας

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares