Εμπόλεμη Ζώνη

Οι σφοδρότερες χιονοπτώσεις εδώ και 55 χρόνια στο ΒΔ Μεξικό

Αντιμέτωπο με τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις του τελευταίου μισού και πλέον αιώνα είναι το βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικού

Έκλεισε προσωρινά ένα αεροδρόμιο στην περιοχή ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία σε πολλούς αυτοκινητόδρομους στην πολιτεία Τσιουάουα

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά σε τριάντα πόλεις οι οποίες βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ενώ ο υδράργυρος «βούτηξε» έως τους -18 βαθμούς Κελσίου.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα χιονιού των τελευταίων 55 ετών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Σιουδάδ Χουάρες, Εφρέν Ματαμόρος.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία παραμένει σε «κατάσταση συναγερμού» στις πολιτείες Τσιουάουα, Σονόρα, Ντουράνγκο και Κοαουίλα, προκειμένου να καθαρίσει τους δρόμους από το χιόνι και τον παγετό» και να βοηθήσει τους οδηγούς, επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.

Το διεθνές αεροδρόμιο της Σιουδάδ Χουάρες παρέμεινε κλειστό το Σαββατοκύριακο καθώς παγετός είχε καλύψει τον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, ωστόσο σήμερα λειτούργησε κανονικά.

πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

διαβάστε ακόμα:

Όλη η ‘ανομβρία’ καταλήγει στη Βρετανία – Πνίγηκαν και πάλι στη βόρεια Αγγλία!

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares