AllNewz αποκλειστικό Κίνημα Επιβιώνουμε 🗝

Βασίλης Λεβέντης, ο δικός μας Άι Βασίλης, με δώρο την Τεχνοκρατία!

Μπορεί ο Βασίλης Λεβέντης να μπήκε μετά από τόσα χρόνια στη Βουλή το 2015, αλλά τα “δώρα” του στους Έλληνες θα τα φέρει το 2016. Γιατί ο Βασίλης Λεβέντης, είναι… ο δικός μας Άι Βασίλης!

Δεν θα έμπαινε στις εκλογές του Σεπτέμβρη με οριακό ποσοστό 3,44% για να λάβει όμως εννέα έδρες, αν ο ελληνικός λαός, αηδιασμένος με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις δεν γύριζε την πλάτη του στις εκλογές με αποχή της τάξης του 50% ή με κάποιο άλλο πιο σώφρον εκλογικό σύστημα.

Ο καρτερικός Βασίλης Λεβέντης, που ήταν ο γελωτοποιός της τιβί, δεν το έβαλε ποτέ κάτω, όχι γιατί πίστευε στον εαυτό του και την ορθή πολιτική του, αλλά γιατί κάποιοι άλλοι πίστευαν σε αυτόν και τον διατηρούσαν στην ψύξη του Βορρά για να τον φέρουν όταν χρειαστεί μέσα στα σπίτια μας, από τις καμινάδες. Στα σπίτια “μας” που σε λίγο μπορεί να μην είναι δικά μας.

Κι εδώ ξεκινάνε τα παράξενα και τα παράδοξα: Αυτός που τασσόταν υπέρ μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης και κατά σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, συμμετείχε σε εκλογές, εκλέχθηκε και εισχώρησε στη Βουλή.

Κι αφού εισχώρησε στη Βουλή, ε καιρός να βάλει μπροστά τα σχέδια του, πολύ περίμενε!

«Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό»

2.001«Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό», γράφουν τα μίντια:

Η υπέρβαση του μεγάλου κάβου του ασφαλιστικού αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς οποιοδήποτε ρήγμα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία απειλεί να οδηγήσει σε λύσεις και εφεδρείες που ήδη διχάζουν και προκαλούν αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Το λεγόμενο «Plan B Λεβέντη» έχει γίνει ήδη πεδίο εσωτερικών αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να διαμηνύουν ότι το «δημαγωγικό συνονθύλευμα» της Ενωσης Κεντρώων δεν μπορεί να προβάλλεται ως σοβαρή πολιτική εφεδρεία συγκυβένησης και διακυβέρνησης.

Οι δημόσιες «επιθέσεις φιλίας» κορυφαίων υπουργών προς τον Βασίλη Λεβέντη – με τελευταίους τους Αλέκο Φλαμπουράρη και Δημήτρη Μάρδα – έχουν πυροδοτήσει ανοιχτή δυσφορία εκ των έσω με πρωτοστάτες στελέχη και βουλευτές της Ομάδας των 53. Τα εν λόγω στελέχη επισημαίνουν ότι τα μηνύματα προσέγγισης απειλούν να καταστήσουν τον Λεβέντη ντε φάκτο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων, δίνοντάς του χώρο να «παίζει» με ρητορικές και επικοινωνιακές κορώνες, του τύπου ότι μια «εντολή Καραμανλή» μπορεί να οδηγήσει τον Καμμένο εκτός κυβέρνησης ή ότι «βουλευτής του Ποταμιού του πρότεινε να ρίξουν τον Τσίπρα».

Όμως ο καημένος ο Άι Βασίλης το λέει και το ξαναλέει: Δεν θέλω απλά να συμπράξω, δεν θέλω απλά να είμαι η τσόντα, δεν θέλω καν να γίνω υπουργός, θέλω οικουμενική κυβέρνηση και μάλιστα ΤΕ-ΧΝΟ-ΚΡΑ-ΤΏΝ!

Σε ραδιοφωνική εκπομπή μάλιστα, του Τράγκα, στον real.fm, αφού εξήρε την κυβέρνηση Παπαδήμου, είπε ότι δυστυχώς δεν απέδωσε ως έπρεπε, γιατί υπουργοποιήθηκαν πολιτικά πρόσωπα και ότι θα ήταν καλύτερα η κυβέρνηση να αποτελείτο αποκλειστικά από τεχνοκράτες.

Και μάλιστα, τόνισε, ούτε καν Έλληνες τεχνοκράτες! Τους θέλει από τη Νέα Υόρκη ή τας Ευρώπας – Γαλλία, Γερμανία.

Είναι για γέλια; Νομίζετε; Έτσι νόμιζαν κάποιοι για τον ΓΑΠ ότι είναι γελοίος, ανόητος και ανίκανος. Ο ΓΑΠ όμως είχε συγκεκριμένη ατζέντα και την οποία εφάρμοσε. Ήξερε πολύ καλά τι έλεγε και τι έκανε. Πήρε εντολάς να μας χώσει στο μνημόνιο και συγκεκριμένα να είναι και τροϊκανικής μορφής -και ΔΝΤ και ευρωπαίοι- δεμένοι από παντού ώστε να μην ξεφύγουμε από το “πρόγραμμα”.

Σκυτάλη τη σκυτάλη, οι “ανίκανοι” και “γελοίοι” μας έφτασαν στο τρίτο το μακρύτερο και σκληρότερο, μέχρι όπου μπορεί ο καθένας τους για να παραδώσει τη σκυτάλη στον επόμενο να μην καεί τελείως.

Οι Έλληνες γυρίζουν την πλάτη στην πολιτική – Γυρνούν την πλάτη στα κόμματα!

Δυο παρόμοιοι τίτλοι, δυο παρόμοιων δημοσκοπήσεων μέσα στο μήνα Δεκέμβρη, κάνουν το γύρο σε όλα τα μίντια, αριστεράς και δεξιάς – αν μπορεί να πει κανείς ότι υφίσταται κάτι τέτοιο πλέον:

1.

Σύμφωνα με στοιχεία από ερευνητικό πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 που υλοποιεί η QED από το 2009 και τα οποία παρουσιάζει η Καθημερινή, σε δείγμα 23.933 ατόμων, 18-65 ετών, το ποσοστό όσων δεν νιώθουν κοντά σε κανένα κόμμα αγγίζει το 34%.

έρευνα

Η αποστροφή για την πολιτική σύμφωνα με τους αριθμούς ξεκίνησε την περίοδο της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (2010-2011), με όσους νιώθουν μακριά από τα κόμματα να φτάνουν το 47% τον Ιούνιο του 2011, ποσοστό που σταδιακά μειώθηκε προς το τέλος της διακυβέρνησης της ΝΔ κι ενόψει ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2014 σε 28%. Το ενδιαφέρον για την πολιτική κορυφώθηκε με την αλλαγή της κυβέρνησης και την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη τον Μάρτιο του 2015, όπου μόλις το 23% δήλωνε έλλειψη ενδιαφέροντος για την πολιτική, για να περιοριστεί εκ νέου μετά τη συμφωνία με τους δανειστές, φτάνοντας στο 34%.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι, ενώ την περίοδο 2010-2012, από τα κόμματα απομακρύνθηκαν κατά κύριο λόγο οι ηλικίες από 30-64 ετών, η σημερινή αποστασιοποίηση δεν έχει ηλικιακό πρόσημο.

Ταυτόχρονα, η έρευνα καταγράφει και κρίση όσον αφορά την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στο Κοινοβούλιο που είχε φτάσει στο 27% τον Μάρτιο του 2015, τον Νοέμβριο του 2015 έπεσε στο 6%.

2.

550_334_473077Απογοήτευση. Αυτή η λέξη δεν βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνες που επέλεξαν οι πολίτες για να πουν πώς βλέπουν το νέο έτος. Ομως είναι η μόνη λέξη που αποκαλύπτει πώς νιώθουν οι πολίτες για τη χρονιά που φεύγει, για όσα έγιναν, για όσα πρόκειται να συμβούν. Και, δυστυχώς, για όσα και ό,τι ελπίζουν!

Η απογοήτευση είναι το συναίσθημα που αναβλύζει μέσα από κάθε απάντηση που δίνουν οι πολίτες στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για τη Realnews.

O συνδυασμός δε των απαντήσεων, σε φαινομενικά «άσχετες» μεταξύ τους ερωτήσεις, δίνει ένα αποκαλυπτικό «ψυχογράφημα» του Ελληνα πολίτη λίγο πριν από τη δύση του 2015.

Και η στάση των πολιτών, ως «πολιτικό συμπέρασμα», είναι η αναμενόμενη: Γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα και στο πολιτικό σκηνικό, καθώς φαίνεται ότι τους θεωρούν βασικούς υπαίτιους για την κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Πατήστε το λινκ και διαβάστε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Γυρνούν την πλάτη στα κόμματα

3.001

Αλήθεια, την γυρνούν μόνοι τους ή Έλληνες ή τους την γυρίζουν; Η κοινωνική μηχανική προβλέπει αντιδράσεις και τις καθοδηγεί. Τώρα θα ψηφίσετε, τώρα θα απογοητευτείτε και θα μείνετε άπραγοι. Η ψευδαίσθηση του “επιλέγω” είναι πάντα αυτή που κρατάει χρόνια την κυρίαρχη τάξη στην εξουσία. Διαμορφώνει απόψεις, προωθεί επιλογές, δίνει λύσεις, όλες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της.

Ο πολίτης αντιδρά όπως θέλει το σύστημα να αντιδράσει. Χειραγωγείται μέσα από τα μίντια, τώρα και τα παραμίντια της εναλλακτικής πληροφόρησης, ώστε να επιλέγει αυτό που βολεύει την εξουσία. Τώρα δεξιά, μετά αριστερά και φτάσαμε στο δια ταύτα, που λέγεται Τεχνοκρατία.

Το θέλησαν και το πέτυχαν: Αυτό που κυριαρχεί στις καρδιές της πλειοψηφίας των Ελλήνων -εκτός από μια καλοβολεμένη μερίδα- είναι η αηδία και απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Δεν είναι κάτι που έτυχε, αλλά πέτυχε! Ο στόχος είναι να στρωθεί το κόκκινο χαλί πάνω στο οποίο θα πατήσει η Τεχνοκρατία.

Ξεχάστε όσα ξέρατε περί καπιταλισμού, σοσιαλισμού και κομμουνισμού. Η νέα παγκόσμια τάση λέγεται Τεχνοκρατία. Απέναντι μια “Νέα αριστερά” που θα είναι ακριβώς οι ίδιοι οι Τεχνοκράτες. Με λίγα λόγια, από το Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα, φτάσαμε στο Βαρβαρότητα ή Βαρβαρότητα, απλά διαλέγουμε μάσκα.

Και η Τεχνοκρατία είναι αυτή που θα δώσει το τελικό χτύπημα στην ιδιοκτησία. Την πάσης φύσεως ιδιοκτησία -από το σπίτι και το Ι.Χ. μέχρι το ψυγείο κι ένα μπρίκι.

Οι φυτευτοί Τεχνοκράτες δεν θα εκλέγονται, θα “καλούνται” ως λαμπροί επιστήμονες να δώσουν τα φώτα τους για το πως θα σωθεί το οικονομικό σύστημα. Θα θυμίζει φεουδαρχισμό, θα μοιάζει με Hunger Games, όπου κανόνες και νόμοι θα αλλάζουν συνέχεια και τα πάντα. Απρόσωπη ηλεκτρονική διακυβέρνηση του αποφασίζουμε και διατάσσουμε κι όποιος αντέξει. 

Το λάθος που συνεχίζουμε να κάνουμε είναι που ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ηγέτες να μας σώσουν. Που ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ το σύστημα να μας καταδείξει ποια είναι η επόμενη σωτήρια λύση. Που ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ να μας πει ποιος είναι ο μεσσίας. Δεν διδαχτήκαμε ότι όποιον και ό,τι μας “έδειχναν” ήταν δικές τους κατασκευασμένες λύσεις και προτάσεις.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει, μέχρι να τελειώσει, απλά κάθε λεπτό που χάνεται είναι σε βάρος μας. Ο καθένας πρέπει να κοιτάξει μέσα του κι εκεί θα βρει έναν ηγέτη. Μικρό ή μεγάλο ή μεγαλύτερο, θα τον βρει όμως. 

Γι’ αυτό μην περιμένετε τα δώρα από τον Άι Βασίλη, φτιάξτε τα μόνοι σας, με τα ίδια σας τα χέρια. Γιατί… φοβού τους Άι Βασίληδες και δώρα φέροντας…

Καλή Χρονιά!

Κίνημα Επιβιώνουμε

[button link=”http://nea.allnewz.gr/?page_id=20266″ color=”lightgray” size=”xlarge” type=”3d” shape=”pill” target=”_blank” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” shadow=”” icon=”fa-key” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]Κίνημα Επιβιώνουμε[/button]
Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares