Εμπόλεμη Ζώνη

Χιονοθύελλα στο Τέξας σκότωσε δεκάδες χιλιάδες αγελάδες

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή ή αναπαραγωγή ολόκληρων ή μέρους των άρθρων καθώς και του υλικού της ιστοσελίδας μας βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Oι σφοδρές χιονοθύελλες που σάρωσαν τις ΗΠΑ είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν χιλιάδες αγελάδες

Σύμφωνα με το cnbc, η σφοδρή χιονόπτωση σκότωσε 30.000 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής στο Τέξας (νότιες ΗΠΑ) και εμπόδισε τους κτηνοτρόφους για ένα διάστημα 2 ημερών να αρμέξουν όσα ζώα γλίτωσαν από την κακοκαιρία, γνωστοποίησε η Ένωση Γαλακτοπαραγωγών του Τέξας.

Οι αγρότες δεν έχουν υπολογίσει το εύρος των ζημιών που προκάλεσε η χιονοθύελλα που έπληξε την περιοχή την 26η Δεκεμβρίου.

«Προσπαθούν ακόμη να καθαρίσουν το χιόνι, τουλάχιστον σταμάτησε να χιονίζει» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κίρστεν Βόινις, μια εκπρόσωπος τύπου της ένωσης.

Σύμφωνα με την ένωση, το 10% των ενήλικων γαλακτοφόρων αγελάδων της περιοχής έχει σκοτωθεί.

Γενικά, τα ζώα αυτά βοσκούν ελεύθερα στα λιβάδια και οι κτηνοτρόφοι δεν πρόλαβαν να μεταφέρουν τα βοοειδή σε ασφαλείς τοποθεσίες, ακόμα και σε προσωρινά καταφύγια, προτού σαρώσει την περιοχή η πρωτοφανής για την εποχή χιονοθύελλα.

Τώρα οι κτηνοτρόφοι πρέπει να βρουν ένα μέσο για να απομακρύνουν με κάθε ασφάλεια τα χιλιάδες κουφάρια καθώς «είναι μετά βεβαιότητας πάρα πολλά για να μπορέσουμε να τα ανακυκλώσουμε» όπως κάνουμε συνήθως, εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου και επισήμανε το ενδεχόμενο ορισμένα εξ αυτών να ταφούν.

Πέρα από τις επιπτώσεις της απώλειας χιλιάδων ζώων, η παραγωγή γάλακτος ενδέχεται να πληγεί το επόμενο διάστημα. Κι αυτό διότι υπό φυσιολογικές συνθήκες οι αγελάδες αρμέγονται δύο φορές την ημέρα, ωστόσο η πρόσβαση των κτηνοτρόφων σε εκατοντάδες ζώα δεν ήταν εφικτή για δύο ημέρες.

«Όταν μια αγελάδα γαλακτοπαραγωγής δεν αρμέγεται για ένα μεγάλο διάστημα, το γάλα της αρχίζει να στερεύει» εξήγησε ο Ντάρεν Τάρλεϊ, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης σε ένα δελτίο τύπου.


Και φυσικά αυτό αυτόματα σημαίνει αύξηση των γαλακτοκομικών προϊόντων. Καλά τα πάνε. Καύσωνα στην Καλιφόρνια που είναι όλες οι καλλιέργειες των ΗΠΑ, χιονιά στο Τέξας που είναι τα γελάδια και ο Κίσιντζερ επιβεβαιώνεται: Θες να ελέγχεις τους λαούς; Έλεγξε την τροφή τους!

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια