Εμπόλεμη Ζώνη

Ινδονησία: «Ενεργοποιήθηκε» το ηφαίστειο στο όρος Σοπουτάν

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι θέτει την επαρχία Βόρεια Σουλαουέζι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί το Όρος Σοπουτάν εκτοξεύει λάβα και στάχτη, είπαν τοπικά μέσα ενημέρωσης

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι θέτει την επαρχία Βόρεια Σουλαουέζι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί το Όρος Σοπουτάν εκτοξεύει λάβα και στάχτη, είπαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

320_182_474890

Οι αρχές αναβάθμισαν την κατάσταση του ηφαιστείου από την κλίμακα 2 στην κλίμακα 3, απαγορεύοντας στον πληθυσμό να πλησιάσει σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων από τον κρατήρα, είπε η εφημερίδα Straits Times χθες, αναφερόμενη στην κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εθνικών καταστροφών.

Το ηφαίστειο άρχισε να εκρήγνυται αργά τη Δευτέρα, με όλο και αυξανόμενο ρυθμό, σύμφωνα με τα μέσα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή εκκενώσεις πόλεων.

Το Όρος Σοπουτάν αποτελεί ένα από τα πιό ενεργά ηφαίστεια στη Βόρεια Σουλαουέζι, και βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 3,2 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Τζακάρτα, πρωτεύουσας της Ινδονησίας.

Το ηφαίστειο ενεργοποιήθηκε τελευταία φορά τον Μάρτιο, ενώ μια από τις μεγαλύτερες εκρήξεις του καταγράφηκε το 2011.

Τώρα, το “ενεργοποιήθηκε” μπορείτε να το εκλάβετε όπως θέλετε…

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια