AllNewz αποκλειστικό Εμπόλεμη Ζώνη

Τεχνητός σεισμός 5,1R στη Β. Κορέα μετά από δοκιμή βόμβας υδρογόνου;

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Περίεργα παιγνίδια με δοκιμές βομβών και τεχνητούς σεισμούς

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου. 

Πριν την ανακοίνωση είχε προηγηθεί στη Βόρειο Κορέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1R, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Ωστόσο άμεσα Κίνα, Ιαπωνία και Ν. Κορέα έκαναν λόγο για πιθανή πυρηνική δοκιμή.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά σε περιοχή που πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε από τους Βορειοκορεάτες για πυρηνικές δοκιμές. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο Ιαπωνία, Κίνα και Νότιος Κορέα θεώρησαν ότι ο σεισμός ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα νέας πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα.

Η ανακοίνωση από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου, προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία. 

[one_half last=”no” class=”” id=””][/one_half] [one_half last=”yes” class=”” id=””]kim-foto-sig2

Η στιγμή της ανακοίνωσης από τη βορειοκορεατική τηλεόραση

[/one_half]

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βόμβα, που θεωρείται ισχυρότερη από την ατομική, ήταν ένας μηχανισμός κατασκευασμένος σε μικρό μέγεθος.

«Η πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 10:00 (τοπική ώρα, 03:30 ώρα Ελλάδος) την 6η Ιανουαρίου του 2016, βάσει της στρατηγικής αποφασιστικότητας του Κόμματος των Εργατών που κυβερνάει τη χώρα», μετέδωσε η επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση.

[modal_text_link name=”” class=”” id=””][/modal_text_link]

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι δίκαιο για τη Βόρεια Κορέα να έχει μια βόμβα υδρογόνου στο αμυντικό οπλοστάσιό της απέναντι στις ΗΠΑ που διαθέτουν έναν μεγάλο αριθμό πυρηνικών όπλων. Σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, την υπογραφή για τη δοκιμή έβαλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στις 3 Ιανουαρίου.

[modal_text_link name=”” class=”” id=””]

[/modal_text_link] [modal_text_link name=”” class=”” id=””]

[/modal_text_link]

Κι εδώ αρχίζουν τα περίεργα

Μας λένε ότι ο σεισμός προηγήθηκε της ανακοίνωσης βόμβας. Ότι το μυαλό όλων πήγε σε δοκιμή. Όμως οι Κινέζοι δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι ο σεισμός –που είχε εστιακό βάθος 10 χλμ–  έγινε λόγω αυτής:

[modal_text_link name=”” class=”” id=””]

[/modal_text_link]

Κι ενώ αρχικά, ακόμα και το emsc-csem, έδινε στο σεισμό εστιακό βάθος στα 10 χλμ στη συνέχεια μηδένισε το εστιακό βάθος:

Στιγμιότυπο 2016-01-06, 10.37.22 πμ

[modal_text_link name=”” class=”” id=””]

[/modal_text_link]

Παρά τη διαβεβαίωση της Β. Κορέας, πολλοί ΑΚΌΜΑ αναρωτιούνται τι ακριβώς έγινε εκεί. Τι είδους βόμβα ήταν; Το παγκόσμιο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον προκαλεί… ενδιαφέρον!

[modal_text_link name=”” class=”” id=””]

[/modal_text_link] [modal_text_link name=”” class=”” id=””]

[/modal_text_link]

Θα πάρει βδομάδες λένε οι Times μέχρι να καταλάβουμε τι είδους βόμβα ήταν. 

[modal_text_link name=”” class=”” id=””]

[/modal_text_link]

Μπορεί και χρόνια; Γιατί οι πληροφορίες δεν “κολλάνε” μεταξύ τους. Το 2013 παίχτηκε παρόμοια ιστορία. Τότε είχαμε πει ότι ήταν το HAARP όταν η Β.Κορέα ανακοίνωνε ότι θα κάνει πυρηνικές δοκιμές. Το Νοέμβριο, μετά από την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας, δημιουργήθηκε πάλι σεισμός.

Τώρα πρώτα γίνεται σεισμός, λένε ότι “μάλλον” είναι πυρηνική δοκιμή, ανακοινώνει δοκιμή βόμβας υδρογόνου η Β. Κορέα, και μετά αμφισβητούν την ανακοίνωση, αφού αλλάζουν τα data του σεισμού.

Κάτι δεν πάει καλά, ή μου φαίνεται; Και ο ΟΗΕ:

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει σήμερα το πρωί σύνοδο για να συζητήσει σχετικά με την ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας για την πραγματοποίηση πυρηνικής δοκιμής, δήλωσαν διπλωμάτες του Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις που έκαναν στο Reuters, οι διπλωμάτες, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, σημείωσαν ότι η σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα γίνει μάλλον στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Ένας διπλωμάτης διευκρίνισε ότι η σύνοδος αυτή θα γίνει πιθανώς κεκλεισμένων των θυρών.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί σε τι είδους ενέργειες, αν προχωρήσει σε κάποιες, σχεδιάζει να προβεί το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Για τα υπερόπλα τύπου HAARP που μπορούν να προκαλέσουν σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων και ακραία καιρικά φαινόμενα, πότε θα συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εγκληματιών;

Τουλάχιστον σε ένα συμφωνούν ΌΛΟΙ: Ο σεισμός ήταν τεχνητός!

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια