Εμπόλεμη Ζώνη Περιβάλλον

Τι λένε οι επιστήμονες για το μυστήριο με τα χιλιάδες νεκρά θαλασσοπούλια στην Αλάσκα

Χιλιάδες θαλασσοπούλια βρέθηκαν νεκρά στην Αλάσκα κι αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον των ομοσπονδιακών επιστημόνων, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει μια έρευνα γύρω από το φαινόμενο

Εκτιμάται ότι περίπου 8.000 κοινά θαλασσοπούλια βρέθηκαν νεκρά κατά μήκος της ακτής μιας παραλίας στο Γουίτιερ.

Ο ερευνητής του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, Τζον Πιατ, είπε ότι οι χειμωνιάτικοι θάνατοι των πουλιών έχουν συμβεί και στο παρελθόν, αλλά ο αριθμός τους στο Γουίτιερ είναι άνευ προηγουμένου.

Οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι τα πουλιά φαίνεται να πέθαναν από την πείνα. Δεν βρέθηκαν παράσιτα ή ασθένειες στα σφάγια.

Η βιολόγος των αμερικανικών υπηρεσιών ψαριών και άγριας ζωής, Κάθι Κούλετζ, είπε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του ωκεανού έχει επηρεάσει τα ψάρια με τα οποία τρέφονται τα θαλασσοπούλια.

Μια μελέτη του 2008 έδειξε ότι οι προηγούμενοι θάνατοι του είδους έγιναν όταν αυξήθηκαν οι θερμοκρασίες της επιφάνειας για μερικούς μόνο βαθμούς.

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι τα πουλιά ήταν εξαιρετικά λιποβαρή και ισχνά.

Ο Πιατ δήλωσε σε εφημερίδα: «Είναι απαίσιος ο τρόπος που πεθαίνουν, και πεθαίνουν μαζικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αλάσκα είναι το σπίτι περίπου 2,3 εκατ. κοινών θαλασσοπουλιών σε 230 αποικίες.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί είναι το HAARP που χειραγωγεί το κλίμα και δημιουργεί οικολογικές καταστροφές.

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares