Εμπόλεμη Ζώνη

Φονικό ψύχος στην Ανατολική Ασία – Περισσότεροι από 85 νεκροί στην Ταϊβάν

Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας αποτέλεσε το βασικό αίτιο για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων από υποθερμία και ανακοπή

Δεκάδες νεκρούς μετρούν οι χώρες της Ανατολικής Ασίας εξαιτίας του ασυνήθιστου πολικού ψύχους που έχει κατακλύσει μεγάλες περιοχές. Μόνο στην Ταϊβάν, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 85 άνθρωποι, οι οποίοι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της χώρας με υποθερμία και ανακοπή καρδιάς από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Πάγωσε η θάλασσα

taiwan-cold2-1Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας έπιασε απροετοίμαστους τους κατοίκους της χώρας, ενώ περίπου 60.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί σε περιοχές της Νότιας Κορέας, η οποία επίσης βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτοφανές ψύχος. Ο μεγάλος όγκος του χιονιού προκάλεσε την παύση της λειτουργίας του αεροδρομίου Τζεχού, το οποίο αποτελεί θέρετρο για τους Ασιάτες. Το κύμα ψύχους έχει πλήξει επίσης το Χονγκ Κονγκ, την ανατολική Κίνα και την Ιαπωνία.

Κλειστά και τα αεροδρόμια λόγω του παγετού

taiwan-cold3Οι περισσότεροι θάνατοι στην Ταϊβάν αφορούσαν μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους και ιδιαίτερα στις περιοχές Ταϊπέι και Ταοϊγουάν, όπου καταγράφηκαν 66 περιστατικά. Άλλοι 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Καοχσιουνγκ.

Η θερμοκρασία στην Ταϊβάν έπεσε στους 4 βαθμούς την Κυριακή (24/1), τη χαμηλότερη των τελευταίων 44 χρόνων. Σύμφωνα με γιατρούς που μίλησαν σε τοπικά Μέσα, ο μεγάλος αριθμός θανάτων δεν οφείλεται σε αυτό καθ’ αυτό το ψύχος, αλλά στην απότομη μείωση της θερμοκρασίας.

Κύμα ψύχους με πολικές θερμοκρασίες πλήττει την Κίνα

Πρωτοφανές κύμα ψύχους σαρώνει την Κίνα, με τον υδράργυρο να έχει κατρακυλήσει στις βορειοανατολικές περιοχές που συνορεύουν με τη Σιβηρία στους μείον 41 (έναν) βαθμούς κελσίου.

[modal_text_link name=”” class=”” id=””][/modal_text_link]

Είδατε τι κάνει ο «πιο θερμός χειμώνας που υπήρξε ποτέ»; Μήπως να αρχίσουμε να παίρνουμε σοβαρά όσους λένε ότι μπαίνουμε σε περίοδο μίνι παγετώνα; Ή από το πολύ καιρικό μαγείρεμα δεν ξέρουμε πια τι είναι φυσικό και τι όχι;

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares