AllNewz

Αγροκτήματα… χωρίς αγρότες! | Ατζέντα 21

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή κάτι που αφορά στο μακρινό μέλλον, αλλά δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η αντικατάσταση του ανθρώπου από τα ρομπότ είναι ήδη εδώ!

Κι όσο οι αγρότες φωνάζουν για τα δίκια τους και κατεβάζουν τα τρακτέρ, στη μακρινή Ιαπωνία ήδη ξεκινάει το πρώτο αγρόκτημα… χωρίς αγρότες!

Η Ιαπωνική επιχείρηση Spread ανακοίνωσε ότι λανσάρει το πρώτο εντελώς αυτοματοποιημένο αγρόκτημα στον κόσμο, στο οποίο ρομπότ θα κάνουν τα πάντα, από το πότισμα μέχρι τη συγκομιδή.

Μέχρι τα μέσα του 2017, η κλειστή εγκατάσταση θα αρχίσει να παράγει 30.000 μαρούλια ημερησίως, διευκρίνισε η εταιρεία Spread, η οποία έχει την έδρα της στο Κιότο και φιλοδοξεί μέσα σε πέντε χρόνια να καλλιεργεί μισό εκατομμύριο καθημερινά.

«Θα εξακολουθήσουμε να φυτεύουμε τους σπόρους με το χέρι, όμως όλα τα άλλα στη διαδικασία, περιλαμβανομένης της συγκομιδής, θα γίνονται από ρομπότ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκ των υπευθύνων της εταιρείας, Κότζι Μορισάντα.

Η αυτοματοποίηση θα μειώσει τα εργατικά κόστη περίπου στο μισό και τις δαπάνες σε ενέργεια σχεδόν κατά το ένα τρίτο, διευκρίνισε ο κ. Μορισάντα.

Τα μαρούλια, τα οποία θα καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα αλλά με λαμπτήρες LED, θα περιέχουν, όπως υποστηρίζει η επιχείρηση, περισσότερη βήτα καροτίνη από τα μαρούλια που καλλιεργούνται με τον κλασικό τρόπο.

Το φυτικό εργοστάσιο θα ανοίξει το επόμενο έτος, και η Spread ελπίζει να κατασκευάσει παρόμοια αγροκτήματα ρομπότ σε όλο τον κόσμο. 

Πως τελικά θα επιβιώσει τόσος κόσμος που θα πεταχτεί στο δρόμο από τις δουλειές του τα επόμενα χρόνια;

Ποσώς ενδιαφέρεται η ελίτ γι’ αυτό. Μάλλον… να το διορθώσω: Αυτός είναι και ο λόγος που θέλει να γεμίσει όλες τις επιχειρήσεις και την παραγωγή με ρομπότ: Η εξόντωση του Ανθρώπου, όποιος αντέξει, άντεξε! Σύμφωνα με το φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, πάνω από 5 εκατ. εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο στα επόμενα 5 έτη μέχρι το 2020. Βάλτε και δυο ακόμα μηδενικά να είστε μέσα. Αυτή είναι η “βιώσιμη ανάπτυξη” της Ατζέντας 21!

Ο… πιο “Ιλλουμινάτι-επιστήμονας-πεθαίνεις”, Neil deGrasse Tyson, εξηγεί τι θα συμβεί όταν τα ρομπότ παίρνουν τις δουλειές μας. Τίποτα κακό, ψάξτε να βρείτε άλλες δουλειές να κάνετε, τόσο απλά!

[modal_text_link name=”” class=”” id=””][/modal_text_link]

Έγινε και στο παρελθόν και θα συνεχίσει να γίνεται και τώρα, λέει. Αν είσαι έξυπνος θα βρεις κάτι άλλο να κάνεις.

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Add comment

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares