Εμπόλεμη Ζώνη

Φίτζι: Τουλάχιστον 18 νεκροί από τον κυκλώνα Γουίντσον

Σάρωσε τα νησιά Φίτζι ο φονικός κυκλώνας Γουίνστον το Σάββατο – Ολόκληρα χωριά ισοπεδώθηκαν ενώ ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 18


[one_half spacing=”yes” last=”no” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” link=”” hover_type=”none” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τις εργασίες ώστε και να καταλάβουν το μέγεθος της καταστροφής, και να διαπιστώσουν πόσο μεγάλη ήταν αυτή σε συγκεκριμένες περιοχές. Μέχρι στιγμής πάντως αντιμετωπίζουν ακόμα κάποια προβλήματα στην επικοινωνία με νησιά όπως το Κόρο όπου το πέρασμα του Γουίνστον ήταν ισοπεδωτικό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότεροι από 6.00 κάτοικοι σε όλο το μήκος των νησιών Φίτζι μένουν αυτή την στιγμή σε καταφύγια αφού τα σπίτια τους καταστράφηκαν από την ισχύ των παλιρροϊκών κυμάτων.

Η ένταση των ανέμων του Κυκλώνα Γουίνστον έφτασε ακόμα και τα 285 χιλιόμετρα την ώρα καθιστώντας τον μία από τις πιο ισχυρές καταιγίδες του νότιου ημισφαιρίου.

«Η ζημιά είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη, σπίτια έχουν καταστραφεί, πολλές πεδινές περιοχές έχουν πλημμυρίσει, και πολλοί άνθρωποι έχουν μείνει εκπλαγεί και είναι μπερδεμένοι για το τι πρέπει να κάνουν», ανάφερε σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός Voreqe Bainimarama που εξήγησε ότι οι η αστυνομία και ο στρατός συμμετείχαν στις διασώσεις και ξεκίνησαν ήδη τις εργασίες καθαρισμού.

Βλέπετε, οι κάτοικοι είναι εξοικειωμένοι με τα ακραία της φύσης, αλλά όχι και τόσο με τα ακραία της παρά φύσης χρήσης του καιρικού οπλοστασίου.

Κρατάει κανείς λογαριασμό νεκρών από αυτόν τον πόλεμο; Α.. ναι… ο ΟΗΕ και την ονομάζει λίστα θυμάτων κλιματικής αλλαγής!

[modal_text_link name=”” class=”” id=””][/modal_text_link]

[modal_text_link name=”” class=”” id=””][/modal_text_link] [/one_half] [one_half spacing=”yes” last=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” link=”” hover_type=”none” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””]

[/one_half]
Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares