AllNewz αποκλειστικό Εμπόλεμη Ζώνη Χημικοί αεροψεκασμοί

Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας – Παγκόσμια Ημέρα Συνενοχής στο Έγκλημα

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

[dropcap]H[/dropcap] 23η Μαρτίου θεωρείται ως Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας, όταν από το 1950 τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας. Το εξειδικευμένο αυτό οργάνο σε θέματα κλίματος και καιρικών προβλέψεων ανήκει στον ΟΗΕ, τον γνωστό και ως Οργανισμό Ηνωμένων Εγκληματιών

Σε ανακοίνωση της η ΕΜΥ αναφέρει:

EMYΟ Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός – ΠΜΟ (World Meteorological Organization – WMO), για την ημέρα αυτή, επιλέγει ένα επίκαιρο και ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα θέμα. Για τον φετινό εορτασμό του 2016 επέλεξε το:

”Θερμότερο και Ξηρότερο Κλίμα, Ακραίες Βροχοπτώσεις. Αντιμέτωποι με τις Προκλήσεις της Κλιματικής Αλλαγής”

Εφέτος παράλληλα συμπληρώνονται 2400 χρόνια από την γέννηση του Αριστοτέλη, του σπουδαίου Έλληνα φιλοσόφου και πατέρα του πρώτου διασωθέντος βιβλίου Μετεωρολογίας στον κόσμο με τίτλο «Μετεωρολογικά». Η ΕΜΥ συμμετέχει με την UNESCO στον εορτασμό του 2016 ως: «Επετειακού έτους Αριστοτέλη»

Το κλίμα του πλανήτη μας άλλαζε, αλλάζει και θα αλλάζει. Ζούμε πλέον και θα ζούμε και στο μέλλον σε ένα πιο ζεστό κλίμα, με τις βροχοπτώσεις αλλού να είναι μειωμένες και να προκαλούνται ξηρασίες και αλλού να είναι ακραίες και να έχουν ως αποτέλεσμα καταστροφικές πλημμύρες. Το κλίμα θα συνεχίσει να αλλάζει κατά τις προσεχείς δεκαετίες, όπως αποτυπώνεται από όλα τα κλιματικά μοντέλα. Τα κράτη και οι λαοί είναι αντιμέτωποι με τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Ευτυχώς, οι κυβερνήσεις είναι τώρα πλήρως πεπεισμένες για την επιστημονική απόδειξη της κλιματικής αλλαγής και για την ανάγκη να ληφθούν επειγόντως μέτρα. Περισσότερη έρευνα και επενδύσεις είναι απαραίτητες για την προώθηση των τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας. Ο σχεδιασμός και η ανοικοδόμηση βιώσιμων πόλεων, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας, ιδιαίτερα στα κτίρια και η υιοθέτηση των αρχών της «κυκλικής οικονομίας» που θα δίνει έμφαση στην μείωση, επαναχρησιμοποίηση, επισκευή και ανακύκλωση, είναι οι βασικές προκλήσεις και επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τις αναγκαίες αλλαγές για την αποφυγή των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής.

Τα αέρια του θερμοκηπίου που εκλύονται και συσσωρεύονται στην ατμόσφαιρα, λόγω ανθρωπογενών δραστηριοτήτων, έφτασαν νέα επίπεδα ρεκόρ το 2015. Το διοξείδιο του άνθρακα ξεπέρασε το συμβολικό φράγμα των 400 μερών ανά εκατομμύριο (ppm) στο βόρειο ημισφαίριο την άνοιξη (σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα των 280 ppm), και αυτή η τάση αναμένεται να συνεχιστεί για ολόκληρο το 2016. Με δεδομένη τη σχετικά μικρή συνεισφορά της Ευρώπης στο παγκόσμιο ισοζύγιο εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (9%) και την ακόμη μικρότερη της Ελλάδος (0,3%), η πρόκληση για τη χώρα μας εστιάζεται στη στρατηγική και τα μέτρα για την προσαρμογή από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε όλους τους τομείς.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μέσω προγραμμάτων και μνημονίων συνεργασίας, επιζητά συνέργειες με τις δημόσιες και ιδιωτικές Υπηρεσίες, την Πανεπιστημιακή και Ερευνητική κοινότητα, με στόχο την αναβάθμιση της προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και την παροχή υπηρεσιών κλίματος για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Σήμερα είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε, να γίνουν οικονομίες κλίμακας με στόχο την ενοποίηση των Δικτύων παρατήρησης και καταγραφής των Κλιματικών και Μετεωρολογικών δεδομένων, ενώ σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες θα υπάρξουν μέσω των νέων προγραμμάτων LIFE της ΕΕ για το περιβάλλον, καθώς για τη νέα περίοδο 2014-2020 πρόκειται να διατεθούν συνολικά περί τα 3,45 δισεκατομμύρια ευρώ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ΕΜΥ, ιδρυτικό μέλος του WMO και επίσημος εκπρόσωπος της χώρας μας σε αυτόν,συνδιοργανώνει με την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία (ΕΜΤΕ) τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας και προσκαλεί το κοινό να επισκεφθεί τους χώρους εργασίας της, στις 23 Μαρτίου 2016 ημέρα Τετάρτη και από 12:00 έως 17:00 στη διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 14, Ελληνικό.

Θεόδωρος Ν. Κολυδάς
Υποδιοικητής ΕΜΥ

«Τα αέρια του θερμοκηπίου που εκλύονται και συσσωρεύονται στην ατμόσφαιρα, λόγω ανθρωπογενών δραστηριοτήτων», για να μην ξεχνιόμαστε ότι για όλα φταις εσύ άνθρωπε, γενικώς και αορίστως και ανεξαρτήτου τάξης. Όλη η Ατζέντα 21 μέσα σε μια ανακοίνωση της ΕΜΥ: Αποβιομηχανοποίηση, πράσινη ενέργεια, νέες τεχνολογίες για το κλίμα (ρομποτοποίηση) και μην ξεχνιόμαστε, εμπορευματοποίηση των εκπομπών και πράσινοι φόροι.

Έτσι φίλε αναγνώστη, για να ξέρεις ότι φταις εσύ. Φταις εσύ που παίρνεις ένα αεροπλάνο και ψεκάζεις με χημικά τους ουρανούς – αυτό λέει η μονίμως αποτυχημένη ΕΜΥ και λοιποί καιρολόγοι στις προβλέψεις του καιρού. Φταις ΕΣΥ για τον HAARP Αμερικής, Ρωσίας, Νορβηγίας, Αγγλίας και λοιπών εγκληματιών – όλα αυτά τα καιρικά υπερόπλα που το παίζουν θεοί. Φταις εσύ που θες να βγάλεις νερό από το πηγάδι σου και δεν το παραχωρείς στο “παγκόσμιο χωριό” να πιούν κι άλλοι, δηλαδή στις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Φταις εσύ που γεννάς παιδιά -αν και το έχεις κόψει τελευταία- κι αυτά αναπνέουν θέλουν τα θρασύτατα να φάνε και μπιφτέκι με μπιζέλια – μα τι θράσος!

Σήμερα, λοιπόν γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας – Παγκόσμια Ημέρα Συνενοχής στο Έγκλημα με θυελλώδεις ανέμους γεμάτους Αφρικάνικη σκόνη κι έναν νεκρό στην Κρήτη:

«Νεκρός είναι ένας 54χρονος οδηγός στα Χανιά όταν ένα δέντρο έπεσε στο αυτοκίνητό του όταν βρισκόταν εν κινήσει. Πρόκειται για θύμα των…θυελλωδών ανέμων που πνέουν και στην Κρήτη», γράφει τοπικό ιστολόγιο. «Ο 54χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο όχι λόγω κάποιου δυστυχήματος, αλλά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του  στο ύψος του ΜΑΙΧ ένας ευκάλυπτος έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του. Ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Τροχαία του ΒΟΑΚ και οι λοιπές Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού αφού οι πτώσεις κλαδιών και δέντρων είναι αρκετές!»

acac5-eksofylloΠτώσεις δέντρων και πυρκαγιές σημειώθηκαν σε όλη την Κρήτη, εκτός από την ατμόσφαιρα που έμοιαζε με εκείνη του Άρη σήμερα. Πτώση δέντρου σημειώθηκε και σε σχολείο του Βάμου Χανίων, τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφρά στο πόδι έναν μαθητή Λυκείου. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής εκτός κινδύνου. 

Θεός να συγχωρέσει την ψυχούλα του, προστίθεται ο πατριώτης στην μακράν λίστα των θυμάτων της χειραγώγησης καιρού και της εγ-κλιματικής αλλαγής που συντελείται τα τελευταία χρόνια. Προστίθεται στη λίστα των αθώων θυμάτων που μια μέρα θα ζητήσουν δικαιοσύνη ενώπιον Θεού και Ανθρώπου.

Οι μετεωρολόγοι κατέχουν μια θέση κλειδί ανάμεσα στους κυρίαρχους της γης και τους κοινούς θνητούς και η σιωπή τους, τους καθιστά συνένοχους, όπως και κάποια άλλα επαγγέλματα. Στο εξωτερικό κάποιοι μίλησαν με τίμημα τη θέση εργασίας τους. Την αντάλλαξαν με κάτι πολυτιμότερο – λέγεται ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ! Πάσχουμε λίγο από αυτό στην Ελλάδα. Μίλησαν για ψεκασμούς και μίλησαν και για την απάτη της κλιματικής αλλαγής. Εδώ η κρίση αποδεικνύεται να είναι πιο βαθιά, είναι πέραν της οικονομικής και πνευματική.

Συνεχίστε. Συνεχίστε να “γιορτάζετε” κι εμείς συνεχίζουμε να συλλέγουμε στοιχεία και να καταγγέλλουμε το έγκλημα ενάντια σε όλα τα δημιουργήματα του Θεού. Όσο κι αν γιορτάσετε, να ξέρετε ότι Εκείνος έχει ΠΆΝΤΑ την τελευταία λέξη. Κι όσο σας αφήνει να το τραβάτε σε μήκος, τόσο και μεγαλύτερο το κατηγορητήριο μετά. Ούτε ψύλλος στον κόρφο σας, μάγκες, ούτε ψύλλος!

Αληκτώ

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια