Εμπόλεμη Ζώνη

«Θεομηνία» στη Θεσσαλία: Πλημμύρισαν σπίτια, αγνοείται βοσκός, καταστράφηκαν σπαρτά!

Ετσι παρουσιάζεται τώρα, ως «Θεομηνία»!

Tεράστια προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια και χωράφια και έναν βοσκό να αγνοείται προκάλεσε στη Θεσσαλία το κύμα κακοκαιρίας που ταλαιπωρεί τη χώρα απο το απόγευμα του Σαββάτου αλλά αναμένεται να υποχωρήσει μέσα στην ημέρα.

Τα περισσότερα προβληματα καταγράφηκαν στην περιοχή των Φαρσάλων όπου μάλιστα η πυροσβεστική χρειάστηκε να προχωρήσει στον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από σπίτια και τεσσάρων από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω της νεροποντής.

Παράλληλα συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για τον εντοπισμό ενός 59χρονου βοσκού που αγνοείται σε δύσβατη περιοχή στο Νεοχωράκι.

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε μεγάλες εκτάσεις κυρίως με δημητριακά τα οποία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ωρίμανσης, λίγο πριν το αλώνισμα. Η έντονη βροχόπτωση σκόρπισε τα στάχυα καταστρέφοντας τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς για χιλιάδες αγρότες.

Το μέγεθος της καταστροφής επέτεινε η υπερχείλιση παραπόταμου του Ενιπέα στην περιοχή του Ναρθακίου προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Μεγάλη καταστροφή έχουν υποστεί και καλλιεργούμενες εκτάσεις βαμβακιού, δημητριακών και ψυχανθών στα παρακάρλια και κατά μήκος της παλαιάς εθνικής – οδού Λάρισας – Βόλου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο onlarissa.gr o εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Δεσπόπουλος.

[modal_text_link name=”” class=”” id=””][/modal_text_link]

Το χαλάζι «άσπρισε» περιοχές στο Άργος

Χαλάζι έπεσε το Σάββατο στην περιοχή της Προσύμνης του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Μέσα σε ένα τέταρτο όλα έγιναν «άσπρα» από το χαλάζι προκαλώντας φθορές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Προβλήματα σε Βόλο και Πήλιο από τις ισχυρές καταιγίδες

Προβλήματα υπήρξαν στη Μαγνησία από την καταιγίδα τόσο στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, όσο και στο Πήλιο.

Στο Βόλο, φούσκωσε από τα νερά που κατεβαίνουν ο Ξηριάς, ενώ στο Πήλιο ο όγκος του νερού είναι μεγάλος και υπάρχουν προβλήματα με τα νερά των χειμάρρρων, που σε ορισμένες περιπτώσεις βγαίνουν στο οδικό δίκτυο, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία.

Από το Δήμο Βόλου ανακοινώθηκε ότι η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες από αλλεπάλληλες ισχυρές καταιγίδες.

Αυτή την ώρα, 9 το βράδυ του Σαββάτου, ιδιαίτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Ξηριά, όπου ο χείμαρρος έχει «φουσκώσει» και στη Νέα Αγχίαλο, όπου σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Στο Βόλο μία λεύκα ξεριζώθηκε και έπεσε μέσα στον Κραυσίδωνα ενώ στο σημείο κλήθηκε η αρμόδια υπηρεσία για να την απομακρύνει. Και στη Ζαγορά έπεσε ένα δέντρο ενώ υπήρξαν και ζημιές στην αγροτική οδοποιία.

Χωρίς ρεύμα

Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην Σούρπη και τον Πλάτανο όπως και στο Αχίλλειο και το Αϊδίνι.

Υπερχείλισαν ρέματα

Λόγω της δυνατής βροχής υπερχείλισε το ρέμα στο δρόμο Δράκειας- Χανίων όπως και άλλα ρέματα στο δρόμο Χάνια- Κισσού. Το νερό έτρεχε ασταμάτητα στο οδικό δίκτυο και μετέφερε πέτρες, κλαδιά και ξύλα δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Μηχανήματα της Περιφέρειας απομάκρυναν τις φερτές ύλες από τον δρόμο Πορταριάς- Χανίων και από άλλα σημεία. Και στο Αϊδίνι υπερχείλισε το ρέμα με το νερό να σκεπάζει το οδικό δίκτυο Μικροθήβες- Βόλου.

Θαυμάστε τους!

Όταν τους μιλάς για Θεό, σου λένε δεν υπάρχει γιατί δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Όταν τους λες για επέμβαση στο κλίμα μέσω τεχνολογίας, σου λένε… «Θεομηνία»!

Η Θεσσαλία για μια ακόμα φορά στο “μάτι” του κυκλώνα γιατί εδώ καλλιέργειες, γιατί εδώ κτηνοτρόφοι και παρότι ο ΕΛΓΑ ψεκάζει με τα αεροπλανάκια του για την προστασία τους, ιδού το αποτέλεσμα!!!

Χειραγώγηση καιρού – μικρής και μεγάλης κλίμακας – φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα και μετά σου πετάνε και τίτλο «Θεομηνία», όπως γράφουν σήμερα πολλά ΜΜΕ – [διαβάστε: Σεισμοί και καταποντισμοί όσο μιλάνε στη Βουλή]

Τώρα ετοιμαστείτε να πληρώσετε την τροφή σας ακριβά ή να φάτε εισαγόμενα. Από το Ισραήλ; Τουρκία;

Μην φοβάστε και ο Θεός δεν μίλησε ακόμα. Θα τα πει όλα μαζεμένα…

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares